Hirdetés
. Hirdetés

Oktatási központokat nyit Európában a Facebook

|

2020-ig egymillió embert akarnak digitális készségekre tanítani.

Hirdetés

Hirdetés

A Facebook, amelyet Európában számos ügyben vádolnak jogsértéssel vádolnak, oktatási központot nyit Spanyolországban, Lengyelországban és Olaszországban, Franciaországban pedig tízmillió eurós beruházással bővíti mesterségesintelligencia-kutató kapacitását.

A központokban digitális készségeket, médiaismereteket és online biztonságot tanítanak olyan embereknek (időseknek, menekülteknek stb.), akik csak korlátozott mértékben tudnak hozzáférni az új technológiákhoz.

A cég nagyon elszánt, 2020-ig legalább egymillió embernek szeretné át adni a digitális korban nélkülözhetetlen szaktudást.

A Facebook gesztusa azonban aligha fogja meghatni az Európai Unió politikusait, akik azt fontolgatják, hogy megemelik a multinacionális cégek adóját. Felmerült ugyanis a vád, hogy az Amazon, a Google, az Apple, a Facebook és társaik adóelkerülés céljából kedvezőbb adózási rendszerű országokba, például Luxemburgba és Írországba viszik át EU-s profitjukat 

Ezzel a technikával a Google és a Facebook 2013 és 2015 között állítólag 5,4 milliárd euró adótól fosztotta meg az EU-t.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.