Hirdetés
. Hirdetés

Olcsón érkezik az AMD Radeon HD 6790

|

150 dollár a Barts LE GPU-ra épülő kártya ára, melyet minden gyártó egyedileg szabhat testre.

Hirdetés

Az ígéreteknek megfelelően hivatalosan is elrajtolt az AMD legújabb középkategóriás kártyája, amely igyekszik elérhetőbb közelségbe hozni az 1080p-s játékélményt. A Radeon HD 6790 az úgynevezett Barts LE GPU-ra épül, amely a Radeon HD 6850-ben és 6870-ben megtalálható Barts mag "lebutított" verziója.

 

A vezérlő teljesítményben a Radeon HD 6850 alatt helyezkedik el, gyakorlatilag a GeForce GTX 550 Ti riválisaként. A Radeon HD 6790 800 stream processzorral operál, 40 textúrázó egysége van, a GPU órajele 840 MHz. A 256 bites memóriabusz 1 GB GDDR5-ös VRAM-ot kezel, 4200 MHz-es frekvencián. A 150 wattos fogyasztású kártyához (a HD 6850 csak 129 wattot fogyaszt) egy vagy két hattűs PCIe csatlakozó is tartozik, ez minden esetben a gyártótól függ.

 

 

A CrossFireX-csatlakozó mellett dual-DVI, HDMI 1.4 és DisplayPort 1.2 kimeneteket találunk a kártya hátoldalán. A hűtési megoldásokat tekintve az AMD partnerei teljesen szabad kezet kaptak, ugyanis a kártya tuningolását a felhasználókra bízzák, és erre az egyedi dual slotos hűtőegységek és a két hattűs PCIe csatlakozó révén mód is kínálkozik.

 

Az akár öt kijelzőt is kezelni képes kártyából a saját verzióját már számos gyártó bemutatta: az ASUS, a ColorFire, a Club 3D, a Gigabyte, az HIS, az MSI, a PowerColor, a Sapphire, a VisionTek és az XFX. A Radeon HD 6790-ek ajánlott végfelhasználói ára 150 dollár.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.