Hirdetés
. Hirdetés

Ön rugdosta már a nyomtatóját?

|

Az irodai kiborulás nem ritkaság, hanem általános tünete a túlzott stressznek. A Canon felmérése a legfőbb okokra derít fényt.

Hirdetés

A kezdeményezés magjául az az EU kimutatásokból ismert tény szolgált, miszerint a munkából való kiesés 50 százalékáért a munkahelyi stressz okolható. (2007-ben az Európai Unió már több mint 20 milliárd eurót fordított a stressz kiváltotta betegségek kezelésére.) Az ügyben megbízott ICM Research 2007. augusztus 3. és 8. között a munkahelyi dühről végzett átfogó felmérése során 1857 irodai dolgozót kérdezett meg egy online kutatás keretében 18 európai országban, köztünk hazánkban is.

Az európai munkahelyeken 50 százalékban az elhúzódó, értelmetlen "meetingek" dühítik a kollégákat. 48 százalékukat a munkahelyi faragatlanság és gorombaság hozza ki a sodrából, egyben ez utóbbi a leggyakoribb okozója a tettlegességig fajuló kirohanásoknak.

A dolgozókat sújtó további kellemetlenségek közé tartozik a főnök vagy a kollégák támogatásának hiánya - a hazai megkérdezettek körében ez a tényező 36 százalékkal a harmadik helyen szereplő oka az irodai dühkitörésnek. Nemzetközi viszonylatban kiváltó ok még az irodai politika (31 százalék), és a rosszul szabályozott irodai hőmérséklet is (37 százalék). Az alkalmazottak egyharmadát dühítik nyomtató- és informatikai (IT) problémák (30 százalék). Európában a dolgozók 20 százalékát bosszantja, hogy gyakran hosszú időbe telik megtalálni a dokumentumokat a vállalati hálózaton. A válaszadók 60 százaléka érzi úgy, hogy az iroda nem megfelelő elrendezése fokozza a stressz-szintet, 19 százalékuk szerint ez a tény kifejezetten növeli a stresszt (Spanyolországban ez az arány kiugróan magas, 79 százalék).

? Kik a legidegesebbek? ť

? Ki az áldozat? ť

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.