Hirdetés
. Hirdetés

Önépítő robot

|

Egy angol robot háromdimenziós műanyag másolatokat képes készíteni különféle tárgyakról - akár önmagáról is.

Hirdetés

A brit University of Bath kutatói olyan gépet hoztak létre, amely háromdimenziós nyomtatóként működik. A RepRap elnevezésű szerkezet (a replicating rapid-prototyper rövidítése) műanyagból készít másolatokat különböző hétköznapi tárgyakról, mint például szandálról vagy ruhaakasztóról. A távoli cél egy olyan robot megépítése, amely személyre szabott processzorokat és nyomtatott áramköröket képes létrehozni, így az emberek megépíthetik saját számítógépüket - nyilatkozta Zack Smith, a RepRap Research Foundation alapítvány igazgatója.

A RepRap már sikeresen lemásolta a saját szerkezeti elemeit. Smith szerint ahhoz, hogy minden alkatrészét újraalkossa, még legalább 20 évre van szükség.

Egy számítógépes chip másolása nagyon nagy pontosságot igényel. Számomra az az izgalmas, hogy olyan eszközt alkotunk, amellyel más tárgyakat állíthatunk össze - mondta az igazgató.

 

reprap.jpg

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.