Hirdetés
. Hirdetés

Online követhető önkormányzati ülések

|

Egy új, magyar fejlesztésű rendszer lehetővé teszi önkormányzati testületi ülések online és televíziós közvetítését, rögzítését.

Hirdetés

A Globomax Kft. önkormányzati döntéshozatalt támogató rendszerek fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozó cég ma sajtótájékoztatón demonstrálta legújabb, EU-támogatással létrejött fejlesztése, a MikroKam robotkamera képességeit. Az új, teljes egészében magyar fejlesztésű technológia lehetővé teszi az önkormányzati testületi ülések online és televíziós közvetítését, rögzítését. A sajtótájékoztatón bemutatták a www.onkormanyzati.tv weboldalt is, amely az online közvetítéseken és az anyagok archiválásán túlmenően a testületi ülések jegyzőkönyveinek online dokumentálását és megosztását is lehetővé teszi a felhasználókkal.


A MikroKam robotkameráit az önkormányzati tanácstermekben helyezik el. A rendszer fix telepítéséből adódóan egyszerűen, gyorsan és kényelmesen üzemeltethető. Legfontosabb előnyei közül kiemelendő a gazdaságos üzemeltetés, a szavazási eredmények kivetítésének és az automatikus feliratozásnak a lehetősége, illetve az automatizált működés. A rendszer alkalmas olyan digitális jel kibocsátására is, amely lehetővé teszi a közvetítést a helyi televíziók számára. Az új technológia számos kényelmi funkciója mellett költségmegtakarítást is jelenthet az önkormányzatok számára, hiszen egyszeri beruházás keretében, (a beruházás körülbelül 4 millió forint) hosszú távon tudják biztosítani az üléstermi közvetítéseket.

A tesztidőszak alatt (2010 októbere óta) már 130 dokumentumot töltöttek fel (60 videó, 50 hang és 65 írott dokumentum), de a feltöltött dokumentumok száma napról-napra gyarapszik. Az onkormanyzati.tv weboldal a kép-és hanganyagok, valamint a jegyzőkönyvek megtekintésének lehetőségén túlmenően, számos ingyenes extra szolgáltatást biztosít az elsősorban regisztrált felhasználóknak: e-mail értesítéseket küld a közgyűlések időpontjáról vagy új tartalmak feltöltéséről, online véleménynyilvánítási lehetőséget biztosít a határozati javaslatokhoz, illetve egyes információs tartalmak megosztását is lehetővé teszi közösségi oldalakon.

A Globomax  magyar tulajdonban lévő vállalkozás, több mint 200 jelenleg is működő rendszer referenciával rendelkezik országszerte. A jelentősebb hazai önkormányzatok több mint 95 százalékában üzemelnek saját fejlesztésű, önkormányzati döntéstámogatási rendszerei,  elsősorban a MikroVoks szavazatszámláló és konferencia rendszer.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.