Hirdetés
. Hirdetés

Online lekérhető földhivatali tulajdoni lapok

|

A TakarNet24 projekt eredményeképpen megvalósult a földügyi szakigazgatás új, korszerű adatszolgáltatási rendszere, amely biztosítja a leggyakrabban igényelt földügyi adatok széles körű elérhetőségét.

Hirdetés

A közel kétmilliárd forint értékű fejlesztés egyik eredményeként elkészült új elektronikus adatszolgáltatási rendszer, a Földhivatal Online lényege, hogy az ügyfelek a központi ügyfélkapus regisztrációjukkal a www.foldhivatal.hu portálra belépve, közhiteles információkat kaphatnak a hét minden napján, 0-24 órában az ingatlanok nyilvántartási adatairól és az adatokban bekövetkezett változásokról is. Így most már nem csak közjegyzők, bankok, közigazgatási intézmények, önkormányzatok, nyomozó hatóságok stb. használhatják e rendszert, és elérhetőségének munkaidőre történő korlátozása is a múlté.

A szolgáltatások egyszerű internetes böngészőprogrammal vehetők igénybe, emellett  PDF-megjelenítő alkalmazás és e-Szignó program telepítése szükséges (mindenezek ingyen letölthetők).

A felhasználó csak az igénybe vett szolgáltatások után fizet: e-hiteles tulajdonilap-másolatért 3600 forintot, nem hiteles tulajdoni lap-másolatért 1000 forintot, térképmásolatért (helyszínrajzért) pedig 2400 forintot.

Az elektronikusan lekért tulajdoni lap egyetlen szépséghibája, hogy kinyomtatva, papír formátumban nem minősül hiteles, bizonyító erejű dokumentumnak, csak elektronikus formában rendelkezik bizonyító erővel. Ezért csak akkor fogjuk tudni használni például egy banki jelzáloghitelhez, ha bankunk elektronikus formában is fogadni tudja.

A fejlesztés egyébként az Elektronikus Közigazgatás Operatív Program keretében, a VÁTI Magyar Regionális Fejlesztési és Urbanisztikai Nonprofit Kft. mint közreműködő szervezet segítségével valósulhatott meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.