Hirdetés
. Hirdetés

Online vonatjegy-vásárlás mobillal

|

2012. május 10-től az utazók mobilszámlájukra is ráterhelhetik az online vásárolt vasúti menetjegyek árát. Eddig csak bankkártyával fizethettek.

Hirdetés

„2012. május 10-től már nemcsak a bankkártyával lehet az interneten lefoglalt vasúti menetjegyek árát kifizetni, hanem a mobiltelefonok egyenlegének terhére is. A szolgáltatás mindhárom mobilhálózatból elérhető, így az előzetes várakozások alapján, 2012-ben több tízezren választják majd ezt a vásárlási lehetőséget” - írja közösen kiadott közleményében a MÁV Start, a Vodafone, a T-Mobil és a Telenor. Az állami vasúttársaság szakemberei szerint az új szolgáltatás bevezetése révén jelentősen bővülhet az online jegyvásárlók köre, ami nagymértékben tehermentesítheti a hagyományos pénztárakat.

A MÁV-Start 2008-ban indította el internetes jegyértékesítési rendszerét; tavaly november óta a vásárlók már nemcsak az állomásokon elhelyezett jegykiadó automatáknál, hanem bárhol – akár otthon is – kinyomtathatják a menetjegyeiket. A cég közleménye szerint az internetes foglalás igen népszerű az utazók körében: eddig közel 1,2 millió jegyet vásároltak ezen a módon.

A MÁV bízik abban, hogy az új szolgáltatás azok számára is vonzóvá teheti az internetes jegyvásárlást, akik eddig – a bankkártyás fizetéssel kapcsolatos adatbiztonsági aggályok miatt – idegenkedtek ettől a megoldástól. A vásárlók a hely- és pótjegyeket, valamint az élőállat és kerékpárjegyek is ráterhelhetik a mobilegyenlegükre – mindenféle plusz költség nélkül. Az ügyfeleknek csak a vásárlást jóváhagyó SMS díját kell kifizetniük; a mobilegyenleg terhére történő jegyváltás kényelmesen, a nap 24 órájában elvégezhető, a tranzakciók alsó határa 130, a felső korlát pedig 7.500 forint.

A szolgáltatás további részleteiről a www.mav-start.hu weboldalon és a helyi tarifával hívható 06 40 49 49 49-es MÁVDIREKT ügyfélszolgálati telefonszámon vagy a mobilszolgáltatójuknál érdeklődhetnek a vasúttárssaság ügyfelei.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.