Hirdetés
. Hirdetés

Origami: már Via processzorral is

|

A VIA szerint az Origami ultramobil nem csak Intel processzorokkal működhet, a célnak bármilyen x86-os chip megfelel.

Hirdetés

A VIA Technologies cáfolta azokat az értesüléseket, melyek szerint a Microsoft új "találmánya", az Origami ultramobil PC kizárólag Intel processzorokat tartalmazna. A jelek szerint bármilyen x86-os chip megfelel a célnak.

A PaceBlade Japan vállalat a VIA legújabb mobilprocesszorával szerelt Origami eszközt dobott piacra. A C7-M ULV típusú készülék több változatban is kapható 1 GHz-től 1,5 GHz-ig. Az új processzor lehetővé teszi a számítógépek még kisebb méretben történő előállítását, mialatt egy asztali gép teljes funkcionalitása is megmarad.

A PBJ készüléke is ugyanúgy fest, mint a már korábban, más gyártók által bemutatott modellek. Az érintés érzékeny kijelző két oldalán különböző gombok találhatóak, emellett rendelkezik vezetéknélküli LAN, és Bluetooth támogatással is.

Az Intel a múlt héten három olyan Origami készüléket mutatott be, amelyben az ő mobilprocesszorai működnek. Elmondták továbbá, hogy már lassan egy éve dolgoznak együtt a Microsofttal az új technológián. Utóbbi vállalat a Windows XP Tablet Edition változatát optimalizálta az új eszközre, de az Intel szóvivője elmondta, hogy az azokban használt processzorok nem kifejezetten ultramobil PC-kre lettek kifejlesztve.

A Samsung által bemutatott Q1 névre keresztelt Origamiban 900 MHz-es Intel Celeron M processzor dolgozik. A VIA C7-M ULV processzor azonban sokkal extrémebb: a hőtermelés és a fogyasztás minimálisra csökkentése érdekében nyugalmi állapotban akár 0,1 wattal is megelégszik a chip, amelyet egyébként az IBM gyárt a VIA számára.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.