Hirdetés
. Hirdetés

Örökre szakít a Huawei az Androiddal?

|

A cég egyik vezetője ezt sejtette nyilatkozatában, ugyanakkor a Huawei közleménye óvatosabban fogalmaz.

Hirdetés

Hirdetés

A Huaweit több, mint fél éve tiltották el a Google appjaitól és szolgáltatásaitól, és ez arra ösztökélte a céget, hogy egy Android-pótlékot fejleszen ki újabb mobiljaihoz. Most azonban úgy tűnik, az amerikai-kínai kereskedelmi háború esetleges lezárása után sem akarnak visszatérni a Google szolgáltatásaihoz.

A cég egyik vezetője, Fred Wangwei az osztrák Der Standardnak úgy nyilatkozott, hogy szeretnének függetlenné válni az amerikai politika hullámzásaitól, ezért célul tűzték ki az Android és az iOS mellett egy harmadik okostelefonos ökoszisztéma kifejlesztését.

Ugyanakkor a Huawei örömmel üdvözölné a Facebookhoz és a WhatsApphoz hasonló amerikai appokat saját appáruházában, az App Galleryben. Mivel jelenleg az Egyesült Államok cégei nem kereskedhetnek a Huawei-el, a gyártó európai közvetítőt keres az üzlet lebonyolításához.

A cikk megjelenése után a Huawei visszafogott hangú közleményt adott ki. Ebben kifejti, hogy még mindig egy nyílt androidos ökoszisztéma áll prioritási listája élén, de ha továbbra sem használhatja, képes kifejleszteni saját alternatíváját.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.