Hirdetés
. Hirdetés

Orosz cenzúra a Facebookon és a YouTube-on

|

Az orosz állam blokkolna minden tartalmat, amit illegálisnak vagy a gyerekekre veszélyesnek tart.

Hirdetés

Bár rengetegen élik a virtuális életüket a Facebookon, a Twitteren és a YouTube-on, az orosz állam blokkolna minden tartalmat, amit illegálisnak vagy a gyerekekre veszélyesnek tart. A New York Times értesülései szerint mindhárom nagy oldaltól tartalmak eltávolítását követelték a hivatali szervek, azonban a Google megtagadta a kéréseket.

A novemberben életbe lépett gyermekvédelmi törvény értelmében Oroszország feketelistára teheti azokat az oldalakat, amelyek öngyilkosságot, droghasználatot, extrém propagandát vagy más sértő tartalmat jelenítenek meg. 

A Roskomnadzor kérésének eleget téve a Facebook eltávolította azokat az oldalakat, amelyeket öngyilkossággal kapcsolatosnak ítéltek meg. A közösségi oldal a Times forrásai szerint egyetértett a bejelentéssel. A Twitter eközben öt bejegyzést törölt, amelyek droghasználatról és öngyilkosságról szóltak. Egyik cég sem nyilatkozott az ügyben.

A YouTube először nem kívánt együttműködni az oroszokkal, később azonban eleget tett a Roskomnadzor követeléseinek. Ezután pert indított a Google, szerintük ugyanis a kérdéses anyag szórakoztatási célt szolgált.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.