Hirdetés
. Hirdetés

Őrült ötletet villantott a készülő Windows 10

|

A jövő tavaszi nagy funkciófrissítés betekintő változatában a zárolási képernyő keresési lehetőséggel bővült. Mert csak.

Hirdetés

Hirdetés

A Microsoft a Windows Insider programban próbálja ki windowsos fejlesztési ötleteit, és a jövő tavaszra tervezett nagy funkciófrissítés legújabb betekintő változata, a Windows 10 build 18932 se nélkülözi az érdekes újdonságokat.

Ezek közül is a legmeghökkentőbb az, hogy a zárolási képernyő (Lock Screen) egy olyan kereső dobozzal gazdagodott, amely ugyanazokat a lehetőségeket nyújtja, amikhez normál esetben a tálcán lévő keresőeszközzel juthatunk hozzá.

Nem könnyű megfejteni a döntés mögötti logikát, és megválaszolni a kérdést, vajon miért hiszi azt a Microsoft, hogy valóban hasznos ilyen funkcióval ellátni a zárolási képernyőt. Tényleg van olyan felhasználó, aki épp erre vágyik: kereséseket végezni a rendszer feloldása nélkül?

Természetesen az egész ötlet még csak kísérleti fázisban van, és a Microsoft nyilván a visszajelzések alapján dönti majd el, hogy a Windows 10 20H1-ben megtartja-e a lehetőséget. A frissítés megjelenéséig még jó háromnegyed év van hátra, úgyhogy bőven van ideje a kísérletezésre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.