Hirdetés
. Hirdetés

Összeállt a Red Hat és a Microsoft

|

Kölcsönösen elismerik a másik virtualizációs megoldását. Szabadalmi megállapodás nem született.

Hirdetés

A Red Hat és a Microsoft összefogott a virtualizáció területén, aminek értelmében a jövőben összehangolják rendszereiket, s egyaránt elismerik a másik virtualizációs megoldását. Magyarán a Red Hat Enterprise Virtualization technológiája kompatibilis lesz a Windows Server 2003 SP2, 2000 SP4 és a Windows Server 2008 rendszerekkel, míg a Red Hat Enterprise Linux 5.2 és 5.3-as változatai támogatni fogják a redmondi cég Hyper-V megoldását.

Közleményük szerint a megállapodás kiterjed a technikai támogatásra is, aminek köszönhetően azon vásárlók, akik Windows Server operációs rendszert használnak a Red Hat virtualizációjával, egy helyen kaphatnak terméktámogatást, ha valami gondjuk merülne fel. S mindez visszafelé is igaz. Továbbá a megállapodásuk értelmében a jövőbeli termékeiket is kölcsönösen felkészítik a másik megoldására.

 

 

redhat.jpeg
 

 


Kétoldalú kapcsolatuk ebben ki is merül, hiszen nem jutottak olyan mély szintre, mint anno a Microsoft-Novell megállapodáskor. Míg utóbbi több dimenzióban is egyességet hozott, a mostani csak egyre, a virtualizációra fókuszál. Vagyis esetükben semmiféle szabadalmi megállapodás sem született, miközben a Novell-nél kimondták: nem indítanak szabadalmi pereket sem egymás, sem a másik ügyfelei ellen.

Ez biztosította az ügyfeleket arról, hogy az informatikai környezetükben használt és üzembe helyezett technológiák megfelelnek mindkét vállalat szabadalmi előírásainak. Most ez nem történt meg, pedig ez egy kényes kérdés a Linux közösség és a redmondi szoftvercég között. A Microsoft korábban ugyanis szabadalomsértéssel vádolta meg a pingvines-közösséget. Igaz, per eddig még nem indult.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.