Hirdetés
. Hirdetés

Összefogott a Microsoft és az EMC

|

A vállalkozások bizalmas adatainak hatékonyabb védelme a céljuk.

Hirdetés

Az EMC és a Microsoft bejelentése szerint a jövőben a két cég szorosabbra főzi kapcsolatát, hogy így hozzásegítse a vállalkozásokat a bizalmas információk biztonságosabb felhasználásához. A jövőben a redmondi cég beépíti az EMC biztonsági részlegének, az RSA-nak Data Loss Prevention (DLP, adatvesztés elleni védelem) osztályozási technológiát a Microsoft-platformokba és a jövőbeli információvédelmi termékekbe.

Az együttműködés célja olyan lehetőségek kidolgozása, amelyekkel központosított formában határozhatóak meg az információbiztonsági irányelvek, automatikusan azonosíthatóak és osztályozhatóak a bizalmas adatok és sokféle felügyeleti eszközzel védhetőek a végpontokon, a hálózaton és az adatközpontban található adatok. Emellett az RSA közeljövőben megjelenő DLP Suite 6.5 terméke szoros integrációban fog együttműködni a Windows Server 2008 „Microsoft Active Directory Rights Management Services" (RMS) nevű jogosultságkezelő szolgáltatásával.

Az üzleti életben egyre nagyobb kockázatot jelent az adatok kiszivárgása, illetve a vállalkozások egyre nagyobb problémába ütköznek a megfelelési kötelezettségek betartása és a vállalatirányítási igények kielégítése során is. A cégek pedig felismerték, mennyire fontos az üzleti információk elérhetőségének biztosítása az alkalmazottak, partnerek, vásárlók és szállítók számára - a cég határain belül és kívül is. Biztonsági problémákat jelent azonban, ahogy az adatok áramlanak az infrastruktúrában és életciklusuk során átalakulnak. A jelenlegi információvédelmi megoldások bonyolultak és költségesek. Külön eszközöket igényelnek és nem teszik láthatóvá az adatok bizalmasságának mértékét, az azonosság kontextusát és a központosított irányelvfelügyeletet.

Az új megközelítés viszont jobban megfelel a vásárlók igényeinek: mindenre kiterjedő megoldást nyújt és csökkenti a megvásárlandó, telepítendő és felügyelendő elszigetelt eszközök számát. A Microsoft termékekbe beépített DLP osztályozási technológia révén az infrastruktúra tartalomtudatossá, tartalomismerővé válik. A megoldás úgy készült, hogy használatával az ügyfelek központilag felügyelhessék és alkalmazhassák az információbiztonsági irányelveket a felhasználók személyazonossága alapján az információk minden tárolási és felhasználási helyén.

A kibővített partnerkapcsolat első hozadéka az RSA DLP Suite termékének és a Microsoft jogosultságkezelő technológiájának szoros integrációja. A tervek szerint az ebben a hónapban szállítandó RSA DLP Suite 6.5 tartalmazni fogja a Windows Server 2008-ban megtalálható MicrosoftActive Directory RMS támogatását. Az integrációval a vásárlók automatikusan használhatják az RMS alapú információelérési és használati irányelveket, az adatok bizalmasságának megfelelően. Az RSA-megoldás és az Active Directory integrációja ezen túlmenően segíteni fog az ügyfeleknek az adatvesztés elleni, az alkalmazottak személyazonosságához vagy csoporttagságához kötődő védelmi eszközök hatékony megvalósításában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.