Hirdetés
. Hirdetés

Öt évszázadnyi tudás a piacon

|

Piaci alapokra épülő tudásbázis létesül az ELTE-n. Az Ericsson szoftvertechnológiai laboratóriuma az Informatikai Karon működik.

Hirdetés

Szoftvertechnológiai laboratóriumot létesít az ELTE Informatikai Karán az Ericsson. A közel négy évszázados egyetem ezzel az Ericsson globális tudáshálózatának részévé, illetve a vállalat nemzetközi kompetenciaközpontjává válik. A laborban a hallgatók és a doktoranduszok együtt dolgoznak a vállalat kutatóival, így a diákok valós piaci igényeken alapuló projektekben vehetnek részt. Az új labor első kutatási témái a C/C++ és Erlang programnyelvek elemzéséhez kötődnek.

ELTE szoftvertechnológiai kutatólabor
ELTE szoftvertechnológiai kutatólabor

Szoftvertechnológiai laboratórium az ELTE-n

Az Ericsson éppen 100 évvel ezelőtt jelent meg Magyarországon. Ez év végére a hazai leányvállalatnál - az 1600 fős összlétszámból - már 1200-an foglalkoznak kutatás-fejlesztéssel.

Az ELTE Informatikai Karán korábban is folytak kutatás-fejlesztési programok az Ericsson közreműködésével. Ezek az egyetem számára oktatási szempontból is kiemelkedő jelentőségűek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.