Hirdetés
. Hirdetés

Ötszázmillió dolláros büntetést fizet a Google

|

A keresőcég az Egyesült Államok történetének egyik legnagyobb kereskedelmi bírságával fizet azért, mert elnézte, hogy illegális gyógyszereket forgalmazó online patikák használták a hirdetési rendszerét.

Hirdetés

Gogole logo
Gogole logo

A Google beleegyezett, hogy ötszázmillió dolláros bírságot fizessen az Egyesült Államok bíróságának azért, mert lehetővé tette a kanadai online gyógyszertárak számára, hogy illegális importból származó gyógyszereket reklámozzanak az AdWords rendszeren keresztül.

„A bírságot, amely az Egyesült Államok történetének egyik legnagyobb összegű kereskedelmi büntetése, annak az összegnek az alapján számította ki a felügyelet, amelyet a Google könyvelhetett el az érintett kanadai gyógyszertárak marketingtevékenységéből származó bevételekből" - írta szerdán kiadott közleményében az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (U.S. Department of Justice, DOJ).

A DOJ nyomozása rávilágított, hogy a Google illetékesei már 2003-ban rájöttek arra, hogy a külföldről - és különösen Kanadából - származó vényköteles gyógyszerek behozatala törvénytelen az USA-ban. A cég ennek ellenére 2009-ig nem változtatott a hirdetési gyakorlatán: egészen addig, amíg kiderült, hogy az Egyesült Államok kormánya is vizsgálódik az ügyben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.