Hirdetés
. Hirdetés

Otthoni tanulókat segít jutalmazni a Microsoft Teams

|

A távoktatásban néha nehezebb motiválni a diákokat, ebben segíthet a Teams egyik új funkciója.

Hirdetés

Új fejlesztésekkel igyekszik segíteni a Teams a távtanulást. A legújabb lehetőség az, hogy a tanárok dicsérő jelvények elküldésével ismerhetik el a diákok napi teljesítményét. Az oktatók egyebek közt olyan elismerő jelvényekből válogathatnak, mint az elszánt, a kreatív, a jószívű, az optimista, vagy problémamegoldó, a közösségi-érzelmi tanulással (social-emotional learning, SEL) kapcsolatban pedig olyan címék állnak rendelkezésükre, mint a kommunikáció, a kritikus gondolkodás, a bátorság, az empátia, a céltudatosság, vagy a motiváció.

Hirdetés

 A jelvényeket az a több, mint 230000 tanintézet máris használhatja, amely a Teamsre építi a táv- és hibrid oktatását.  Nem tudni persze, hogy ezek a jelvények mennyire fogják motiválni a tanulókat az elkövetkező nehéz időkben, de bármi, ami kicsit javítja is az oktatók és a diákok távtanulási élményeit, jól jön és üdvözlendő. Az újdonság beállításában és testreszabásában a Microsoft kapcsolódó online dokumentációja is segítséget nyújthat.

Nem csak a Teams készül új szolgáltatásokkal a járvány újabb hullámára, hanem a Zoom is, amely rövid idő alatt a digitális oktatásra átállt iskolák egyik alapeszköze lett. A legújabb biztonsági szolgáltatások megakadályozzák, hogy hívatlan vendégek lepjék el a digitális tantermeket, és a résztvevők hangját is rugalmasabban lehet vezérelni. Augusztus óta a Zoomban már arra is lehetőségük van a tanároknak, hogy szelektíven feloldják a hallgatók némítását - korábban ezt csak a résztvevők tudták megtenni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.