Hirdetés
. Hirdetés

Páciensközpontú rendszer

|

Év elejétől a páciensek is csatlakozhatnak a DataMed egészségügyi adatkommunikációs rendszerhez.

Hirdetés

Miután a háziorvosokkal tesztelték, a különböző intézmények is kipróbálhatták, jövő év elején pedig már a páciensek is csatlakozhatnak a Pannon, IQ-MEDicina és az ELTE Informatikai Kara által közösen kifejlesztett egészségügyi adatkommunikációs rendszerhez. A rendszer használata nem lesz ingyenes, hiszen eltérően BT által bemutatott rendszertől (amit az állam a HEFOP-program keretén belül Észak-Magyarországon tesztel), magáncégek fejlesztéséről van szó.

A DataMed éves díja 3900 forint, ám ennek fejében a különböző egészségügyi adatokat interneten, SMS-ben és WAP-on keresztül is lehet a szakrendelő, a háziorvos és a páciens között küldeni. A rendszer használatával arra is lehetőség van, hogyha a beteg otthonában meg tudja mérni a figyelni kívánt egészségügyi adatokat - EKG, vércukorszint, vérnyomás -, akkor otthonról be tudja küldeni azokat a megfigyelést végző orvosnak.

Az adatokat csak az arra jogosultak láthatják és értelmezhetik - mondta Szabadhegyi Csaba, az IQ MEDicina Zrt. informatikai szakértője. Az adatokat értelemszerűen tikosítják, és így küldik tovább; a rendszer használatához Windows-alapú környezet és internetes kapcsolat szükséges, ám már dolgoznak más operációs rendszereken működő változatokon is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.