Hirdetés
. Hirdetés

Pályázatok egységesen

|

Év végére megvalósul a FAIR, azaz egységes felületen, elektronikusan zajlik majd a pályázati ügyintézés.

Hirdetés

Megkezdődött a Fejlesztéspolitikai Adatbázis és Információs Rendszer (FAIR), valamint a Nemzeti Pályázatkezelő Rendszer (NPR) kiépítése. A döntően európai uniós forrásból finanszírozott, összességében 2,33 milliárd forint értékű projekt 2013 végére fejeződik be. A tender nyerteseivel a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség múlt év végén írta alá a vállalkozói szerződéseket. Az alkalmazásfejlesztést (beleértve a kapcsolódó hardvert, IT infrastruktúrát, szoftverkörnyezetet és képzést) – 1,9 milliárd forint értékben – a Welt 2000 Kft. és az iFlow Kft. végzi. A minőségbiztosításra (61 millió forint értékben) a Kürt Zrt. kapott megbízást.

A FAIR országos kiterjedésű, vezetői információs, elemző- és kontrolling rendszerként működik majd. Alkalmazásával mind a hazai, mind az uniós pályázatok, projektek adatait könnyen és gyorsan át lehet tekinteni. Az adatbázison keresztül az érintettek egyablakos rendszerben férhetnek hozzá a pályáztatással kapcsolatos információhoz. Lényegesen egyszerűsíti a pályázók dolgát az egységes webes felületen történő elektronikus ügyintézés lehetősége, valamint az, hogy pályázataik, szerződéseik állapotát a weben követhetik nyomon. (Jelenleg a MAG Zrt. által működtetett call centerhez fordulhatnak az ügyfelek a pályáztatással kapcsolatos kérdéseikkel. A FAIR projektnek nem része call center kialakítása.)

Mivel a FAIR központi rendszer összekapcsolódik majd a pályázatkezelő rendszerekkel, valamint a pályázót és a pályázatot ellenőrző közhiteles adatokat nyilvántartó rendszerekkel, a pályázóknak a jelenleginél sokkal kevesebb dokumentumot kell a jövőben maguknak beszerezniük, csatolniuk. Mindennek eredményeképpen felgyorsul a pályázatok feldolgozási ideje, azaz csökken a teljes folyamat átfutási ideje.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.