Hirdetés
. Hirdetés

Páncélba bújt a Firefox

|

A böngésző 67.0.1 változatának már szerves része a továbbfejlesztett nyomkövetés-gátló.

Hirdetés

Hirdetés

A Mozilla agresszív nyomkövetés-gátló technológiára állítja át a Firefox böngészőt: a június 4-i frissítésben az új felhasználóknak már helyből bekapcsolva kapják az Enhanced Tracking Protection (ETP) technológiát, a meglévő felhasználók pedig a frissítés után maguk engedélyezhetik a védelmet.

A Firefox 67.0.1 más adatbiztonságot erősítő fejlesztéseket is tartalmaz: ilyen például az a kiegészítő, amely a Lockwise jelszókezelővel ruházza fel a böngészőt, és a felturbózott Facebook Container, amely megakadályozza, hogy a közösségi hálózat nyomon kövesse webes tevékenységünket.

A frissítés fő mutatványa, az Enhanced Tracking Protection sokféle zavaró tartamat blokkol, köztük olyan nyomkövető megoldásokat, amelyekkel a helyek és hirdetési hálózatok netes mozgásunkat figyelik.

Korábban azonban - még Tracking Protecion néven - a szolgáltatás csak privát módban működött, és nem is teljesen zökkenőmentesen. A fejlesztő ezért a Firefox 63-ban alapértelmezésben kikapcsolta védelmet, amelynek most egy "lágy" (csak az új felhasználókra vonatkozó) visszakapcsolása lép életbe.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.