Hirdetés
. Hirdetés

Partner helyett vírust kaptak a randi oldal látogatói

|

Rosszindulatú hirdetés segítségével irányítják át a hackerek a felhasználókat, és fertőzik meg számítógépüket.

Hirdetés

A napi több mint 3 millió aktív felhasználóval rendelkező Plenty of Fish nevű online partnerkereső oldal látogatóinak böngészőjét hackerek pár napja átirányították egy olyan weboldalra, ahol számítógépük vírussal fertőződött meg. A támadást egy rosszindulatú reklám segítségével hajtották végre, amelyet egy hirdetési hálózaton keresztül terjesztettek, állapította meg a Malwarebytes biztonsági cég. A rosszindulatú reklám a Nuclear nevű web alapú hackereszközt hozta működésbe, amely a böngészők és népszerű böngésző bedolgozók - Flash Player, Java, Adobe Reader és Silverlight - sérülékenységeit használja ki. Ha a támadás sikeres, az eszköz rosszindulatú programokat telepít az áldozat számítógépére. Az incidens nem jelenti azt, hogy a Plenty of Fish szervereit vagy rendszereit feltörték volna.

Hirdetés

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.