Hirdetés
. Hirdetés

Patthelyzet a BEA és az Oracle ügyében

|

A két cég már naponta vált levelet. Jelenleg egyik fél sem hajlandó engedni, így a vasárnapi ultimátum után is fejlemények várhatók.

Hirdetés

Pénteken az Oracle "lehetetlenül magasnak" nevezte a BEA Systems javaslatát, mely szerint részvényenkénti 21 dolláros áron hajlandó tárgyalni az akvizícióról. Charles Phillips, az Oracle elnöke leszögezte, hogy vállalata nem hajlandó emelni a 17 dolláros ajánlaton, ugyanakkor felhívta a BEA figyelmét, hogy az Oracle volt az egyetlen cég, amely felvásárlási ajánlatot tett. Mint írta, "láthatóan egyetlen más cég sem gondolja, hogy a BEA megér részvényenként 17 dollárt, nem hogy 21-et". Az Oracle ismét sürgette a BEA-t, hogy bocsássa részvényesei szavazására az ajánlatot.

Ugyanezt szorgalmazza a BEA egyik legnagyobb részvényese, Carl Icahn, valamint azt is, hogy a vállalat hirdessen nyílt aukciót. Ugyanis ha egy jobb ajánlat érkezik a BEA-ra, annál jobb, ha viszont nem, akkor a részvényeseknek kellene eldönteniük, hogy elfogadják-e az Oracle ajánlatát, vagy a BEA maradjon független fejlesztő. Másnap a BEA igazgatótanácsa közölte az Oracle-lel, hogy a 17 dolláros ajánlat "jelentősen alulértékeli" a vállalatot, ezért ezt továbbra sem fogadják el, és hagyni fogják, hogy az Oracle által kitűzött vasárnapi határidő lejárjon.

A Financial Times információi szerint a BEA folytatott tárgyalásokat más cégekkel a felvásárlás lehetőségéről, miután az Oracle nyilvánosságra hozta az ajánlatát. A tárgyalások eredményéről azonban nincsenek információk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.