Hirdetés
. Hirdetés

PC-kutatásra összpontosít a Nokia

|

A Nokia komolyan gondolja, hogy az NSeries mobilok kis számítógépek: a finnek megerősítik szilícium-völgyi jelenlétüket.

Hirdetés

A Nokia komolyabban veszi szilícium-völgyi jelenlétét, és a cég belső fejlesztési erőfeszítéseinek támogatása mellett felkarolja a jó ötletekkel jelentkező kezdő kisvállalkozásokat is. A Nokia ügyvezető alelnöke és informatikai vezetője, Tero Ojanpera hangsúlyozta, hogy az N800-as Wi-Fi-telefonnal már a számítógépek területére merészkedtek. Szerintük egyébként a mobilplatformokon lehet a jövő számítástechnikáját kifejleszteni.

A finn telefongyártó máris azon gondolkodik, hogyan lehetne felállítani egy vezetéknélküli teszthálózatot, ahol a fejlesztők és a tesztfogyasztók kipróbálhatják az új alkalmazásokat. A hálózaton 3G-s telefonok, valamint a WiMax és a Wi-Fi vezetéknélküli technológiák is működnének. A tervek szerint ez a hálózat az első körben egyetemi hallgatók számára lenne elérhető, akik egyaránt tesztelnének és fejlesztenének is.

n800.jpg

És hogy mit is szeretne a Nokia az új hálózaton tesztelni? Például azt a Point&Find nevű technológiát, ami a Picto nevű kiscég megvásárlásával került birtokába. A technológia segítségével lehetővé válik, hogyha a felhasználó egy adott tárgyra irányítja a telefont és kattint egyet, akkor információkhoz jut az adott termékkel kapcsolatban, és esetleg meg is vásárolhatja azt.

nokiaclickfind1.jpg

A technológia egyszerű, mindössze egy adatbázis áll mögötte, amelyben egy adott képet egy adott internetes címmel kötnek össze. A telefon felismeri a képet, és az internetes oldalon lévő információt a felhasználó elé tárja. A technológia figyelembe veszi a felhasználó földrajzi helyzetét is: így például ha egy moziplakátot ismertetünk fel a telefonnal, akkor megadhatja a legközelebbi mozi címét, és azt is, hogy hogyan juthatunk el oda.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.