Hirdetés
. Hirdetés

Pénznyelő a Windows XP

|

Az IDC felmérése alapján jelentős költségeket lehet megspórolni a Windows 7-re való váltással. Lassan migrálni kell, de vélhetően sokan elkésnek majd.

Hirdetés

A Microsoft egyre agresszívebben támadja saját, ámde 11 esztendőt rendszerét. A redmondi szoftvercég által szponzorált IDC kutatás (PDF) alapján ugyanis a Windows XP-s rendszerek üzemeltetése éves szinten ötször többe került a cégek számára, mintha infrastruktúrájukat a Windows 7-tel valósítanánk meg.

A Windows XP elhagyása ellen a Microsoft egyébként már évek óta kampányol. Április elején a redmondi szoftvercég ennek megfelelően elindította visszaszámlálóját, mivel az SP3 és az Office 2003 terméktámogatása 2014. április 8-án véget ér, mikortól az operációs rendszerhez és az irodai programcsomaghoz több biztonsági javítás már nem fog érkezni. "Ha a szervezete még nem kezdte meg a migrálást, késében van" - figyelmeztetett korábbi levelében a szoftvercég.

 



"A leglényegesebb az...hogy a cégeknél a Windows XP-ről Windows 7-re való migrálás nagyon hamar megtérül" - írja hétvégén publikált bejegyzésében Erwin Visser, a Windows üzletág senior vezetője. Az IDC eredményei szerint a váltással 25 százalékkal redukálódnak az üzemeltetési költségek évente, míg a felhasználók produktivitása 23 százalékkal emelkedik meg ugyanezen időszak alatt. Öt éves periódussal számolva pedig már 73 százalékos az összesített különbség. A kutatóintézetnek nyilatkozó vállalatok elmondása alapján ugyanis az XP-Windows 7 cserével 82 százalékkal kevesebb időt fordítanak a frissítések kezelésére, a vírusvédelemmel telt idő 90 százalékkal csökkent, a help-desk munkatársak terheltsége pedig 84 százalékkal esett vissza.

A Microsoftnak egyébként nincs egyszerű dolga, mivel az XP részaránya még mindig 46 százalék körüli, azaz vélhetően sokan még a terméktámogatási idő lejárta után is használni fogják a több mint 10 éves platformot. Az IDC előrejelzése alapján a cégek és oktatási intézmények 11 százaléka fogja lekésni a határidőt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.