Hirdetés
. Hirdetés

Per előnézeti kép miatt a Google, az Apple és a Microsoft ellen

|

Egy kis indianai cég perli az informatikai óriásokat, mivel azok szerinte az ő szabadalmát használják fel a fájlok előnézeti képeinek megjelenítésekor.

Hirdetés

Egy kis amerikai cég, az Indiana államban működő Cygnus Systems beperelte a Microsoftot, az Apple-t és a Google-t, mivel állításuk szerint szabadalommal rendelkeznek a böngészőkben és az operációs rendszerekben felhasznált előnézeti képekkel kapcsolatban, amely azt teszi lehetővé, hogy a felhasználók bepillanthassanak a fájlok tartalmába anélkül, hogy kinyitnák azokat.

Matt McAndrews, a Cygnus-t képviselő Niro, Scavone, Haller & Niro ügyvédi iroda partnere az IDG News Service-nek úgy nyilatkozott: a fájl-előnézeti képekkel kapcsolatos technológiát a Cygnus tulajdonosa és elnöke, Gregory Swartz fejlesztette ki, mialatt IT tanácsadási projekteken dolgozott.

Egy mindenki ellen
A Cygnus 2001-ben adta be szabadalmi igényét a módszerre, illetve a szoftvermegoldásra, amelyre az amerikai szabadalmi hivatal (U.S. Patent and Trademark Office) 2008 márciusában adta meg a szabadalmi oltalmat.

A Cygnus első körben a Microsoft, az Apple és a Google ellen nyújtott be keresetet az arizonai szövetségi bíróságon, amelyben "ésszerű mértékű jogdíjat" követelnek az óriáscégektől, valamint, hogy a bíróság tiltsa el a cégeket a további jogsértéstől; a jogi képviselő szerint azonban a jövőben más termékek gyártói ellen is pert indíthatnak.

A múlt szerdán kézbesített keresetlevél szerint a szabadalmat többek között olyan termékek révén sértették meg, mint a Windows Vista, az Internet Explorer 8, a Google Chrome, a Mac OS X, az iPhone és a Safari.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.