Hirdetés
. Hirdetés

Piásan posztol? Egy algoritmus lebuktatja!

|

Az új tanuló rendszer még a poharazgatás helyét is kiolvassa a szövegből

Hirdetés

Tweetelés közben inni nem olyan veszélyes, mint vezetés közben, de azért nem is teljesen kockázatmentes. A University of Rochester kutatói egy olyan tanuló rendszert fejlesztettek ki, amely kiszűri a "nyomás alatt" született posztokat, és azt is megmondja, kocsmában vagy otthon kortyolgatott a posztoló.

A kutatók 12 hónapon át gyűjtötték a geotaggelt tweetek New York környékéről. Ezután kiválasztották azokat, amelyekben alkohollal kapcsolatos szavak ("sör", "ivás" stb.) szerepeltek, és a Mechanical Turk hálózata elé tárták. Az önkénteseknek azt kellett eldönteniük, hogy a posztolók csupán emlegették-e az ivást, vagy maguk is fogyasztottak közben.

A hely meghatározásához azokra a szavakra koncentráltak, amelyeket az emberek szívesen használnak otthoni környezetben tweeteléskor (például: "fürdő", "fotel"), és eredményeket ismét megfuttatták a Mechanical Turkön.

A kinyert adatok végül egy tanuló algoritmusba kerültek, és így jött létre az a rendszer, amelynek távlati célja, hogy segítsen feltárni az alkoholfogyasztásra utaló szövegmintákat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.