Hirdetés
. Hirdetés

Pillantás a jövő otthonaiba

|

Megnyílt a Media Markt által rendezett Közeljövő Kiállítás és vásár, ahol a látogatók itthon még soha nem látott termékeket próbálhatnak ki.

Hirdetés

A Media Markt Pólus Center 600 négyzetméteres raktárhelyiségéből alakították ki azt a kiállítótermet, amelyben a múlt hét végétől kezdve egészen péntekig nyerhetnek az érdeklődők bepillantást a szórakoztatóelektronika közeljövőjébe. A kiállításon összesen 24 standon mintegy 30 márka, köztük a legnagyobb gyártók képviselteti magukat, felvonultatva legújabb eszközeiket és az idei Karácsony trendjeit. A bemutatóra természetesen a Computerworld is ellátogatott.

A kiállítóterembe belépve rögtön két érdekesség fogadja a látogatókat: az egyik a Grundig Tharus 3D 30 LCD televízió, mely háromdimenziós képet alkot anélkül, hogy a nézőnek fell kellene vennie a jól ismert segédszemüveget. A kijelző egy speciális szűrővel is fel van szerelve, így a készülék nemcsak egy bizonyos szögből nézve sugároz háromdimenziós képet. Nem messze tőle a magyar fejlesztésű, interaktív padlóvetítés vehető szemügyre, sőt a vállalkozó kedvűek egy rögtönzött focimeccs keretei között össze is mérhetik tudásukat a vetített pálya és a fénylabda segítségével.

Ha már a képalkotásnál tartunk, a lapos panelek iránt érdeklődő látogatók nem fognak csalódni. A Samsung 10 000:1 dinamikus kontrasztarányú, LED-es háttérvilágítású LCD készüléke vagy a Sony multimédiás szórakoztatóközpontja mellett megtekinthetjük a JVC hibrid tévéjét, 32 hüvelykes teljes HD panel segítségével próbálhatjuk ki, mit is tud a Panasonic Blu-ray lejátszója, vagy véleményt alkothatunk a Toshiba készülékeiről és az LG falra akasztható házimozi kivetítőjéről.

Technológiai újdonság a Sanyo "eneloop" akkumulátora, mely a klasszikus eldobható alkáli elemek előnyeit ötvözi a nikkel-fém-hidrid megoldások tulajdonságaival. Az akár ezerszer is újratölthető akkumulátorok kapacitás a hosszú tárolás során sem csökken jelentősen, és teljes mértékben újrahasznosíthatóak.

Akit inkább a telefonok vagy a navigációs eszközök és alkalmazások érdekelnek, azoknak a TomTom és a Mio készülékei vagy a hazai mezőnyt erősítő iGO bemutatója lehet érdekes. Külön figyelmet érdemel a motorosok számára tervezett Garmin zümo, melyet a kiállításon európai viszonylatban is az elsők között próbálhat ki a magyar publikum.

A kiállítás szeptember 15-22-ig ingyenesen látogatható, hétfőtől szombatig reggel 9-től 21 óráig, vasárnap pedig 10-től 20 óráig. A Közeljövő kiállítás és vásár a Media Markt Pólus Center eladótere felől közelíthető meg.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.