Hirdetés
. Hirdetés

Platformfüggetlen dokumentumkezelés

|

A Montana dokumentumkezelő rendszere a piaci szereplők és a közszolgáltatók számára is rugalmas megoldásokat kínál. A platformfüggetlen szisztéma a schengeni határsáv ügyviteli rendszerének "szíveként" is bizonyított.

Hirdetés

A Montana Tudásmenedzsment Kft. MonDoc System nevű megoldása integrált elektronikus irat- és dokumentumkezelő rendszer, amelyet úgy terveztek, hogy teljes életciklusuk alatt - a beérkezéstől az irattárba kerülésig - képes legyen végig követni és ellenőrizni az általa kezelt dokumentumok útját.

A szoftver a Microsoft technológiájára épül: remekül együttműködik az olyan széles körben elterjedt irodai és levelező alkalmazásokkal, mint az Office programcsomag vagy az Outlook. A rendszer milliós nagyságrendű dokumentumtömeg menedzselését is képes ellátni; az anyagok kezelése az integrált web kliens segítségével akár az irodán kívülről is megoldható.

"A rugalmasan fejleszthető és a megrendelők igényei szerint bővíthető szisztéma a papíralapú, az elektronikus és a vegyes ügyviteli rendszerek kezelését egyaránt támogatja" - vázolta a megoldás előnyeit Kun Éva, a cég tanácsadója. "A szoftver adatbázisszinten teljesen platformfüggetlen, így az Oracle és a MySQL rendszerekkel is együttműködik."

A Magyarországon piacvezetőnek számító dokumentumkezelő rendszer fejlesztése 2000-ben kezdődött; ma már a szoftver ötödik verziója érhető el. A MonDoc 2006-ban elnyerte "Az év legjobb nagyvállalati Microsoft alkalmazása" díjat; hazai felhasználói között olyan vállalatok és közszolgáltatók szerepelnek, mint a Szerencsejáték ZRt., a Pannon GSM, a T-Mobile Magyarország, a Külügyminisztérium, a Nemzeti Bank, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága.

A MonDoc egyik legfontosabb előnye a rugalmasság. A szoftver egymással szorosan együttműködő modulokból épül fel, amelyek a dokumentumok iktatásáért, nyilvántartásáért, irattárazásáért, hitelesítéséért, archiválásáért felelősek. A Montana saját fejlesztésű MonFlow munkafolyamat-kezelő alkalmazása által integrált rendszer egyebek mellett a számviteli feladatok ellátására is alkalmas.

"A platformfüggetlenséget és a modularitást rendkívül hangsúlyos szempontnak tekintjük fejlesztéseink során. A rendszerelemek önálló megoldásként is működnek, ami jelentős szabadságot biztosít a felhasználók számára, akik így saját szempontjaik alapján optimalizált szisztémákat alakíthatnak ki" - mondta a Montana tanácsadója.

A vállalat egyik legfontosabb referenciamunkája a schengeni térség magyar határszakaszát kiszolgáló ügyviteli rendszer kiépítése volt. A rendszer alapjául a MonDoc System és az Oracle adatbázis-kezelő megoldása szolgált. A Montana 2006 óta tagja az Oracle partnerhálózatának - a cég szakemberei alig egy évvel később már a kapcsolódó szakrendszerek integrálásáért is felelős, az uniós normáknak teljes mértékben megfelelő megoldás rendszerbe állításán dolgoztak. "Büszkék vagyunk rá, hogy részt vehettünk ebben a vállalkozásban, így a magunk eszközeivel mi is hozzájárulhattunk a határok megnyitásához" - nyilatkozta Kun Éva.

(A cikk a Computerworld hetilap XLI. évfolyamának 11. számában is megjelenik.)

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.