Hirdetés
. Hirdetés

Politikai okok állnak a Huawei és a ZTE kitiltása mögött?

|

Egy kongresszusi bizottság szerint a két cég nemzetbiztonsági kockázatot jelent az Egyesült Államokra nézve, ezért termékeikkel együtt kitilthatják őket az országból. Kína koncepciós pert emleget.

Hirdetés

Az Egyesült Államok kongresszusi bizottsága a múlt év végén indított vizsgálatot a kínai távközlési cégek amerikai terjeszkedése miatt: a gyanú szerint a Huawei és a ZTE vezetésében túl nagy befolyással rendelkezik a kínai állam, így jelenlétük nemzetbiztonsági kockázatot jelent. A Reuters hírügynökség információ szerint a bizottság kitilthatja az ország területéről a gyártókat.

A jelentés készítői figyelmeztettek: a két cég által épített hálózatok közvetlen kapcsolatban állnak az elektromos, a banki és pénzügyi rendszerekkel, valamint olyan kritikus infrastruktúrákkal, mint a közlekedés, a víz-, a gáz- és az olajellátás - így hosszútávon hatalmas nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet a jelenlétük az amerikai piacon. A Reuters tudomása szerint a két gyártó mobileszközeit is kitilthatják az országból.

A Huawei egyes illetékesei szerint a tiltás mögött valójában az angolszász országok patrióta gazdaságpolitikája állhat - ami nem lenne nagy csoda: a kínai gyártók visszaszorítása és az amerikai cégek megerősítése például Barack Obama amerikai elnök most futó választási kampányának is integráns részét képezi. A kínai külügyminisztérium szerint "koncepciós per" folyik a cégek ellen.

A teljes cikket a nonstop Üzlet oldalán olvashatják.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.