Hirdetés
. Hirdetés

Pornó és kártya munkaidőben

|

Kétmillió dolláros kárt okoznak egy amerikai minisztérium alkalmazottai azzal, hogy munkaidőben látogatnak pornó- és szerencsejáték-oldalakat.

Hirdetés

Az amerikai belügyminisztérium alkalmazottainak kedvenc munkahelyi szórakozásai közé tartozik a pornó site-ok és online szerencsejáték-oldalak látogatása, ugyanakkor jelentős időt töltenek online vásárlással és online játékokkal való szórakozással is - derült ki egy friss jelentésből. Az internetes árverések követésével és az online játékkal becslések szerint évi 102 221 órát töltenek a belügyminisztériumi alkalmazottak. Ez számítások szerint évente 2 millió dollárjába kerül az állami csúcsszervezetnek.

A kutatás során az alkalmazottak számítógéphasználatáról készült naplót vizsgálták meg. Egy hét alatt az érintett dolgozók 4700 alkalommal látogattak pornó- vagy szerencsejáték-oldalakat, noha ezt a minisztérium belső szabályzata kifejezetten tiltja. A vizsgált héten a 7763 alkalmazott több mint egymillió alkalommal látogatott el online játékot vagy árverést kínáló oldalra. Ha a belügyminiszteri alkalmazottak pornóoldalakat és szerencsejátékokat tartalmazó website-okat látogatnak meg, nemcsak a munkára fordított idő lesz rövidebb, hanem veszélybe sodorják magukat a számítógépeket is, hiszen ezekről az oldalakról származik a malware vagy trójai programok többsége.

A vizsgálat az amerikai belügyminisztérium ama részlegénél folyt, ahol az amerikai természeti értékek védelmével foglalkoznak. A minisztériumi alkalmazottak ellen egyelőre nem indítottak eljárást, csupán levélben figyelmeztették őket, hogy tartsák be a belső szabályzatban leírtakat. A kutatás kirívó eseteket is feltárt: egy alkalmazott számítógépe 14 órát töltött egy héten két internetes játékoldalon, a második helyezett 12 órát töltött ugyancsak játékoldalon, míg a harmadik helyezett 10 órával érdemelte ki a helyét a ranglistán.

Korábban a belügyminisztériumi alkalmazottak számítógépén már a gyermekpornográfiával kapcsolatos tartalmakat is találtak, ennek ellenére az adott részlegnek nincs semmilyen, a rendszerszintű internethasználatot szűrő és figyelő rendszere. A jelentés kidolgozója azt javasolta, hogy a minisztérium szigorúbban tartassa be a belső rend előírásait.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.