Hirdetés
. Hirdetés

Porszem méretű RFID chipek

|

A saját rekordját megdöntő Hitachi a múlt héten jelentette be, hogy 2-3 éven belül piacra dobja a 0,05 milliméteres lapkákat.

Hirdetés

Japán híroldalak az RFID technológia újabb miniatürizációs kísérletéről számolnak be: a Hitachi jelenlegi legkisebb, 0,4×0,4 milliméteres chipje után bejelentette új, 0,05×0,05 milliméteres modelljét, melyet a vállalat néhány éven belül hozna kereskedelmi forgalomba. Az aktuális rekordernél 64-szer kisebb RFID lapka a beléptetőkártyák hamisítás elleni védelme során alkalmazott  mu-chipekhez (balra) hasonlóan 128 bites ROM-mal rendelkezik a 38 számjegyből álló egyedi azonosító tárolásához. A Hitachi egyébként tavaly már bemutatott egy 9-szer kisebb, 0,15×0,15 milliméteres változatot is, mely egyelőre szintén nem került még a piacra.

A legújabb, 5 mikron vastagságú lapka könnyedén beépíthető egy papírlapba, ami azt jelenti, hogy a jövőben a személyes okmányok mellett papírpénzekben vagy akár ajándékutalványokban is viszontláthatjuk majd. A kritikus hangok ezzel kapcsolatban arról beszélnek, hogy az apró chipek (melyek alsó képünkön egy emberi hajszál mellett láthatóak) egyrészt más területen nem igazán lennének használhatóak, másrészt a jelenleg rendelkezésre álló technológiával készített RFID-lapkák is elég kicsik ahhoz, hogy a fenti felhasználási területeken megfeleljenek.

hitachi_rfid.jpg
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.