Hirdetés
. Hirdetés

Próbálja ki Ön is ingyenesen a Windows Vistát!

|

Több hónapos zártkörű tesztelés után a Microsoft végre kibocsátotta a Windows Vista újabb bétáját, mely már bárki számára ingyenesen elérhető a cég oldalain.

Hirdetés

A jövő évre ígért operációs rendszer Beta 2 változata már a múlt hónapban megjelent, azonban még nem volt széles körben hozzáférhető. A Customer Preview Program néven futó új változat viszont kifejezetten azzal a céllal készült, hogy a jövendő felhasználók minél szélesebb körben kipróbálhassák. A CPP a Vistának még elég nyers változata, mely természetesen nem alkalmas a mindennapos használatra, de a számítógépükhöz kicsit is értő érdeklődők már képet kaphatnak általa a készülő rendszerről, és észrevételeikkel, véleményükkel akár érdemben is befolyásolhatják a 2007 januárjára ígért új Windows végső formáját.

A Vista próbaváltozata ingyenesen hozzáférhető a Microsoft oldalain, és minimális anyagi ráfordítással megrendelhető DVD lemezen is. Ha magunk szeretnénk elkészíteni a Windows Vista telepítőlemezét, a néhány gigabájtos lemezkép letöltéséhez csupán regisztrálnunk kell a megfelelő honlapon. Itt rendelkezésünkre áll a Windows Vista Upgrade Advisor nevű segédprogram is, melynek segítségével ellenőrizhetjük, hogy számítógépünk alkalmas-e a CPP telepítésére és használatára. Ennek legfőbb akadálya az operációs rendszer memóriaigénye lehet, 1 GB alatt nemigen érdemes próbálkozni. A processzorok területén már nem ilyen válogatós a Vista, gyakorlatilag minden ma kapható modell alkalmas a futtatására. A grafikus felület különböző újdonságai akkor jelennek meg a maguk látványosságában, ha videokártyánkhoz rendelkezésre áll a Windows Display Driver Model szabvány szerinti driver. Ezt a gyártók honlapján - kevés kivétellel - beszerezhetjük.

A Vistának várhatóan nem ez az utolsó publikus próbaverziója, a letöltéskor megadott e-mail címünkre további értesítéseket ígér a Microsoft a későbbi letöltési lehetőségekről. A következő tervezett változat a Vista RC1 (Release Candidate 1) névre hallgat majd, és szintén ingyenes lesz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.