Hirdetés
. Hirdetés

PSP Movie Creator: újabb videokonverter

|

A PQ DVD iPod Video Converterének legújabb rokona, a PSP Movie Converter az utóbbi idők egyik legérdekesebb átalakító programja. Ha első látásra bonyolultabbnak tűnik, mint a népszerűségi listát vezető InterVideo iVideoToGo, az a kezelőfelület kissé túlzsúfolt kialakításának köszönhető. Ez azonban nem feltétlenül negatívum: a számtalan finomhangolási lehetőséggel sokkal hatékonyabban beállíthatjuk a kívánt képminőséget vagy fájlméretet, különösképpen hasznosak a folyamatosan frissülő mérőszámok, melyek az eredmény várható méretéről tájékoztatnak.

Hirdetés

Mindkét program alkalmas DivX/XviD, AVI, WMV, MPEG (az MPEG-2-es kovertálások eredményei különösen meggyőzőek), Real Media és QuickTime formátumok beolvasására. További szembetűnő jellemzőjük, hogy a CSS-bűvészkedést figyelmen kívül hagyva képesek a már korábban feltelepített DVD lejátszónk motorjával együttműködni. A PQ DVD oldalán hozzávetőleges becsléseket találhatunk az alkalmazások várható sebességéről, és a rendkívül kedvező adatok egyáltalán nem állnak messze a valóságtól: a felvétel során meglepően rövid idő alatt kapunk igen jó minőségű képet, még maximumra tekert beállítások mellett is.

A két szoftver rendelkezik azzal a praktikus opcióval is, hogy "kép a képben" megoldással folyamatosan megjeleníti a felvételek PSP-re vagy iPod-képernyőre alkalmazott előnézetét. A PSP-tulajdonosoknak ezen felül további funkciókkal is kedvére tett a PQ DVD: a fájlok előnézeti képére kattintva megváltoztathatjuk a futó projektek elnevezését, az USB-kapcsolattal rendelkező PSP-ről pedig már közvetlenül is leszedhetjük a filmeket. A batch konverzió lehetősége az egyetlen dolog, melynek hiánya rögtön feltűnhet a tapasztalt felhasználó számára, de ezt a remélhetőleg átmeneti hiányosságot várhatóan feledteti majd a konveziók gyorsasága és magas színvonala.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.