Hirdetés
. Hirdetés

QNAP - A virtualizációs technológiák hatékony támogatója

|

A virtualizáció jelentős mértékben megnöveli az IT-menedzsment hatékonyságát, valamint az IT-alkalmazások és erőforrások elérhetőségét. A QNAP Turbo NAS (Network Attached Storage) nagyteljesítményű és megbízható hálózatkapcsolt tárolórendszere megfizethető és könnyen kezelhető megoldást kínál iSCI szolgáltatással virtualizált és klaszter-környezetben, csökkentve a teljes bekerülési költséget (TCO).(x)

Hirdetés

A QNAP Turbo NAS ugyanis lehetőséget nyújt a virtualizációs technológia előnyeinek kihasználására, a virtualizált környezet rugalmas telepítésére és a munkafolytonosság javítására. Mindemellett támogatja a három legfőbb virtualizációs platformot, a VMware vSphere-t, a Citrix XenServer-t és Microsoft Hyper-V-t.

qnap1
qnap1

Alkalmazási forgatókönyvek KKV-k számára

- Elsődleges adattárolás a VMware vSphere számára
- Megosztott tárolás virtualizált tesztkörnyezeteknek
- Backup tárolás meglévő virtualizált környezetnek
- Tárhely a VDI (Virtual Desktop Infrastructure) telepítéséhez

A QNAP Turbo NAS több különböző felhasználói környezetben is kiválóan használható, hiszen lehetővé teszi a felhasználók számára a tárolási kapacitás kiterjesztését, a virtuális munkaasztal szolgáltatások megfelelő kialakítását, továbbá a költségcsökkentést olyan infrastruktúrák esetében, melyek különböző környezetet és operációs rendszert igényelnek, azáltal, hogy hozzáadott tárolási megoldást ad adatmentéshez, archiváláshoz és kiterjesztett tároláshoz. A QNAP Turbo NAS könnyedén integrálható a meglévő virtualizációs környezetbe.

QNAP és a virtuális gép adatvisszaállítás
                                                                A QNAP és a Veeam együtt tökéletes kombinációt alkotnak

A Turbo NAS és a Veeam mentési és helyreállítási megoldásának együttes használati előnyei:
- A QNAP TS-x79 támogatja a 10 Gigabites interfészt a nagyobb átviteli sebesség érdekében ezzel gyors mentést és helyreállítást tesz lehetővé.
- A Turbo NAS egyidejűleg támogatja a VMware és Hyper-V virtualizációs platformokat, alkalmas elsődleges és backup tárhelynek is a virtualizált környezetben.
- A beépített Veeam tömörítés és deduplikáció segítségével lehetővé válik a tárhely-felszabadítás, miközben számos helyreállítási pontot szolgáltat a VM számára, annak érdekében, hogy a visszaállítani kívánt komponenst megfelelően ki lehessen választani, valamint a VM-et közvetlenül a backup fájlból indítja néhány másodperc alatt, anélkül hogy elsőként a VM-et állítaná vissza, felgyorsítja az inkrementális (növekményes) biztonsági mentést és lehetővé teszi a gyors replikációt.

qnap2
qnap2

A QNAP mindemellett kompatibilis más adatvisszaállítási szoftverekkel, mint amilyen a Symantec Backup Exec, a XenServer VM Protection and Recovery, a Microsoft
DPM, a Quest Software vRanger - ezzel többféle backup választási lehetőséget kínál, függően attól mire van szükség.

Fejlett iSCI funkciók

Olyan fejlett iSCI képességek kínál, mint az iSCSI LUN Snapshot & Backup, Online LUN Expansion & Multiple LUNs per Target, CHAP és LUN Masking, SPC-3 Persistent Reservation támogatás, Advanced MPIO és MC/S támogatás. A Turbo NAS támogatja az egyszerű védelmet, rugalmasságot és skálázhatóságot biztosító funkciókat.

A beépített iSCSI szolgáltatás olyan nagyvállalati funkciókat támogat, mint az SPC-3 persistent reservation a clusterezéshez a VMware-ben és a Windows 2008-ban. Az MPIO és MC/S támogatással a Turbo NAS-on a felhasználók kapcsolódhatnak QNAP iSCSI célpontjaikhoz két vagy több hálózati interfész használatával, failover és load balancing biztosítással.

A QNAP az alábbi funkciók integrálást tervezi:

Például vSphere 5 VAAI támogatás tehermentesíti a specifikus tárolási folyamatokat, ezzel biztosítja a jobb teljesítményt és hatékonyságot. A QNAP Turbo NAS és a vSphere API for Array Integration (VAAI) segítségével a szabványos virtuális gép menedzsment műveletek és telepítések gyorsabban végrehajthatóak, kevesebb ESXi CPU, memória és sávszélesség használattal. A VAAI támogatás a QNAP Turbo NAS esetében a tömbök másolása és nullázása mellett a VAAI Hardware Acceleration Locking funkciót is tartalmazza.

A vSphere kliens integráció* lehetővé teszi a VMware Datastore-ok közvetlenül a vSphere kliens konzolról történő menedzselését a QNAP Turbo NAS-on, valamint az összes QNAP Turbo NAS státusának ellenőrzését, amiket a QNAP Turbo NAS Manager plug-in egyszerűen kezel.

qnap3
qnap3

 

- További adattárhelyek könnyed létrehozása az ESXi hostok megtöbbszörözéséért, mindössze néhány kattintással.

 

- A Turbo NAS és a Datastore-ok állapotának könnyű ellenőrzése.

 

- NFS és iSCSI Datastore-ok támogatása.

* Kérjük, a pontos részletekért látogasson el a http://www.qnap.com/virtualization oldalra!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.