Hirdetés
. Hirdetés

QR-kód város

|

Okostelefonos turistaútvonalat mutattak be a Fejér megyei Mányon.

Hirdetés

"Mány közössége az idelátogatóknak a 21. századi technika segítségével, interaktív formában és összegezve mutatja fel ezzel a rendszerrel mindazt, ami a település közösségének fontos" - mondta a virtuális útvonal megnyitása előtt Szőcs Géza.

Hirdetés

A politikus a vállalkozást Orbán Balázs Székelyföld leírása című művéhez hasonlította, amely egy adott kor lenyomatát rögzítette többkötetes munkájában.

Ugron Zoltán független polgármester elmondta, hogy már a település határát jelző tábláknál kihelyezték a QR-kódokat, így a kíváncsi érdeklődő hamarabb kedvet kap a kóddal megjelölt 12 helyszín felkeresésére.

Az emlékhelyek között szerepel a község világháborús emlékműve, ahol Magyarországon először a német katonákat és polgári áldozatokat is megörökítették, valamint Antall József miniszterelnök első köztéri szobra. Az útvonal a falun átvezető Mária és Jakab utat is érinti, így a zarándokok is bekapcsolódhatnak a virtuális sétába.

 

A polgármester hozzátette: a QR-kódok rendszerében megtalálható információmennyiséget hamarosan olyan vállalkozások, szolgáltatások feltüntetésével bővítik, amelyek érdekesek lehetnek a Mányra érkezőknek, továbbá tervezik a rendszer idegen nyelvű változatát.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.