Hirdetés
. Hirdetés

Rakoncátlankodik az Office 2003

|

Péntek óta nem hajlandó megnyitni a tartalomvédett fájlokat. A Microsoft már kiadta a gyorsjavítást.

Hirdetés

Kellemetlen meglepetés érhette pénteken az Office 2003 felhasználói közül azokat, akik a Microsoft tartalomvédelmi szolgáltatásával (RMS) titkosított fájlokat akartak megnyitni, vagy éppen előállítani az irodai programcsomagon belül. Az alkalmazások ugyanis kivétel nélkül hibát jeleztek vissza, és nem engedték a levédett állományok kezelését. Ráadásul a hibajelentés sem igen árulkodott a probléma valódi okára, hiszen a "Nem várt hiba lépett fel. Kérjük, próbálja meg később, vagy vegye fel a kapcsolatot a rendszergazdával" üzenet nem túl beszédes.

 

 

tartalomkezeles.jpg


Később a Microsoft illetékesei elismerték a problémát, amelyet a Windows Server 2003-ban megjelent tartalomvédelmi szolgáltatások (RMS) tanúsítványának lejárta okozott. "Dolgozunk a probléma kijavításán, és amilyen gyorsan csak tudunk, igyekszünk megoldást találni". Ígéretüket be is váltották, hiszen 48 órán belül elérhetővé tették a hibát kiküszöbölő gyorsjavításokat. Az Office Client (KB978551), Word Viewer (KB978558) és az Excel Viewer (KB978557) foltozása ennek köszönhetően már letölthető a redmondi szoftvercég oldaláról.

Fontos kihangsúlyozni, hogy RMS szolgáltatás előnyeit leginkább az üzleti felhasználók használják ki, hiszen segítségével a gép előtt ülők megadhatják, hogy egy adott dokumentumhoz vagy levélhez milyen engedélyek társulnak, meghatározhatják a használat feltételeit, például azt, hogy a dokumentumot ki szabad-e nyomtatni, joga van-e a címzettnek lemásolni vagy továbbítani azt. Valamint ezen felül a vállalatok sablonokat készíthetnek, amelyek segítségével egyszerűbbé tehetik a jogok alkalmazásának folyamatát, illetve könnyebben betartathatják a vállalat belső szabályzatát. Értelemszerűen így a Microsoft azt tanácsolja, hogy a fenti gyorsjavításokat csak azok telepítsék, akik használják az RMS titkosítást, míg az otthoni felhasználókat nagy valószínűséggel hidegen hagyja az eset.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.