Hirdetés
. Hirdetés

Razziát tartottak az Apple-nél

|

A francia hatóságok két ügyben is egyre jobban szorongatják a cupertinói céget.

Hirdetés

Franciaországi jelentések szerint a francia hatóságok razziát tartottak az Apple ottani főhadiszállásán, miután a cupertinói cég iránt trösztellenes vizsgálatot is indítottak. Az Apple állítólag akadályozta a versenyt a saját boltjai és a szerződött legnagyobb partnerei között az országban. 

Az Apple egyik értékesítője, az eBizcuss azt állítja, az almás cég teletöltötte a saját raktárait az új termékeivel, ez viszont nagyon rossz kihatással volt a partnereire, amelyek nem kaptak elég készletet. Az eBizcuss egyébként tavaly csődbe ment. 

A francia versenyhivatal a jelentések szerint lefoglalta az esettel foglalkozó dokumentumokat, azonban az Apple-nek a gondjai nem érnek véget itt a franciákkal. A hatóságok szerint az App Store-ban lévő újságok és magazinok áraival is probléma van. Miután az Apple tavaly árat emelt, túl nehézzé tette, hogy a kisebb fejlesztők a szektorban versenyezhessenek vele. Az Apple eddig nem reagált a történtekre. 

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.