Hirdetés
. Hirdetés

Érdemes előre megvenni az Office 2010-et?

|

Elindult az Office 2010 lokális frissítési programja. Bizonyos esetekben érdemes részt venni benne.

Hirdetés

A globális frissítési program mellett a Microsoft regionális irodája egy Office 2010 elővásárlási programot indított, amely keretén belül a magyar nyelvű Office 2007 vásárlói ingyenes frissítést kapnak az irodai programcsomag legfrissebb verziójára. Az OEM portálon megtalálható információk szerint az akció a 2010. június 15-e és szeptember 15-e között vásárolt termékekre vonatkozik, amelyekhez a kereskedő egyedi utalványt (a frissítésre vonatkozó garanciát) tud biztosítani.

 

 



Ennek birtokában az Office 2007 vásárlói legkésőbb október 15-ig nyújthatják be igényüket a Microsoft legfrissebb programcsomagjára, elküldve a számla másolatát, az egyedi utalványt és az eredetiséget igazoló matrica fényképét a redmondi szoftvercég hazai leányvállalatának a címére, amit utána a Microsoft ellenőriz. Ha mindent rendben talál, akkor végül elküldi az Office 2010 letöltő linkjét és az aktiváló kulcsot a felhasználó által megadott e-mail címre.

A lokális frissítési program minden Office 2007 kiadásra vonatkozik (OEM és dobozos) a következő nyelveken: magyar, horvát, ukrán, szlovák, bolgár, észt, litván, szerb, szlovén és román. Az angol nyelvű kiadásokra nem, mivel azokra a globális frissítési program érvényes. Az akcióban részt vevő hazai Office 2007 kiadásokat az Office 2010 megjelenése után Otthoni és Diák, Otthoni és Kisvállalati, illetve Professional kiadásokra lehet cserélni (lásd a lenti táblázatot).

 

 

 



Út az Office 2007-en át

Mint látható a Professional 2010 több Office 2007 kiadást kebelez be, így felmerülhet a kérdés, hogy vajon érdemes-e az Office 2007 frissítési programján keresztül megvásárolni az Office 2010-et? Bizonyos esetekben valószínűleg igen, annak ellenére, hogy a Microsoft Magyarország még nem hozta nyilvánosságra a szeptemberben megjelenő magyar Office 2010 árait. Így csak a tengerentúlon megadott árakból indulhatunk ki, megelőlegezve, hogy végül a hazai változatok árai nem fognak lényegesen eltérni.

Az Office Otthoni és Iskolai 2007 kiadása webáruházunkban például 29900 forintért érhető el, amely mellett az Office 2010 Otthoni és Diák kiadása 279 dollárért (körülbelül 34 ezer forintért) lesz megvásárolható, így esetében például minden bizonnyal spórolhatunk pár ezer forintot a frissítési garanciával.

Aki a minden szoftvert tartalmazó Office Professional 2010 kiadásra vágyik, annak erősen ajánlott a Small Business 2007 megvásárlása. A programcsomag ugyanis jelenleg 88900 forintért érhető el, míg az előzetes hírek szerint a Professional 2010 összesen 499 dollárba (azaz 113 ezer forintba) fog kerülni, így ezen esetben mindenképpen jó üzletet csinálhatunk. Mellettük az Office Basic 2007, Otthoni és Kisvállalati 2010 cserénél rezeg a léc, mivel nagyjából egy áron vannak (61 ezer és körülbelül 63 ezer forint), míg a többi esetben egyértelműen rossz boltot csinál az, aki Standard 2007, Professional 2007, vagy Ultimate 2007 kiadásokról szeretne frissíteni. Legalábbis akkor, ha a jelenleg piacon lévő változatokból és a tengerentúli árakból indulunk ki.

A lokális frissítési programról bővebb információ a Microsoft oldalán olvasható.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.