Hirdetés
. Hirdetés

Rekordprofitot hozott a Galaxy S III a Samsungnak

|

A harmadik negyedévben megduplázódott a Samsung Electronics tiszta nyeresége, köszönhetően a Galaxy S III és a Note 2 készülékek szép eladási eredményeinek.

Hirdetés

A világ legnagyobb mobilkészülék-gyártója július és október között 6,56 billió von, azaz 6 milliárd dollár nettó nyereséget termelt. A teljes bevétel 52,18 billió von volt, aminek több mint fele a mobil kommunikációs üzletágból származott. Október elején a Samsung már bejelentette, hogy a tavalyihoz képest majdnem megduplázták az üzemi eredményt: 8,12 millió vont sikerült elkönyvelniük.

Dől a pénz a Samsunghoz

A cég legújabb zászlóshajója a pár hónapja megjelent Galaxy S III ebben a negyedévben is jól teljesített és az elemzők szerint az éppen globális piacra kerülő Note 2-t már a megjelenésekor nagyon pozitívan fogadták. „A Galaxy S III eladásai figyelemre méltóak, 20 millió darabot szállítottunk le belőle” - mondta el Kim Hyun-joon, a Samsung Mobile Communications Business alelnöke egy pénteki sajtótájékoztatón Szöulban.

Kim szerint a közelgő ünnepi szezonban még intenzívebb lesz a prémium készülékek közötti verseny, ezért a cég tervei között szerepel a Galaxy S III és a Galaxy Note II erőteljes marketingelése. A készülékekben lévő OLED (organic light-emitting diode) kijelzők értékesítése is szépen megnőtt, köszönhetően a sok eladott eszköznek - jelentette a Dél-koreai tech óriás. A Nomura Financial Investment elemzője, Marcello Ahn szerint a cég 59 millió okostelefont adott el a harmadik negyedévben, amiből 27 millió csúcskategóriás készülék volt, többek között Galaxy S III és Galaxy Note.

A legfőbb rivális Apple, ugyanebben az időszakban 27 millió iPhone-t és 14 millió iPad-et adott el. A curpertinoiak új üdvöskéje, az iPhone 5, csak szeptemberben került piacra, három hónappal a Galaxy S III után. Ahn szerint a Samsung csúcskategóriás készülékei tovább fogják növelni a cég profitját, dacára annak, hogy az erős versenyhelyzet miatt az okostelefonok eladása némileg lelassult.

Mivel kisebb lett az igény a PC DRAM lapkákra, a Samsung eladásai ezen a téren csökkentek, a negyedévben mindössze 5,22 billió von bevétele származott a memóriachipekből. A következő negyedévben ezért a vállalat a szerver és mobil DRAM, illetve NAND termékekre koncentrál majd, többek között a notebookok számára készülő SSD-kre, az eMMC-kre és a logikai lapkákra - közölte Robert Yi a befektetői kapcsolatok vezetője.

Jeff Kang, a Daishin Investment and Securities elemzője szerint, bár a Samsung csökkentette az iPhone és iPad számára készülő NAND és DRAM memóriachipek szállítását, továbbra is a legfőbb SoC szállítója marad az Apple termékeinek, például a frissen megjelent iPad mininek. A Samsung egyébként egymilliárd dollárt köteles fizetni az Apple-nek, miután egy kaliforniai bíróság kimondta: a dél-koreai ipari csoport megsértette az iPhone és iPad szabadalmakat. Mivel a Samsung fellebbezett az ítélet ellen, a végső döntés az ügyben decemberben várható.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.