Hirdetés
. Hirdetés

Rekordszámú Microsoft-patch érkezik

|

A szoftvercég októberi patch keddjén Windows nem marad szárazon, még a hónap végén megjelenő Windows 7 és Windows Server 2008 R2 is megkapja a maga foltját.

Hirdetés

Sajátos rekordot állít fel októberben a Microsoft, hiszen 2003 óta - mikor a szoftvercég átállt a havi gyakoriságú biztonsági frissítésekre - még nem fordult elő, hogy egyszerre 13 sérülékenységet javítsanak a termékeikben. Az eddigi rekord ugyanis 12 volt, amit 2007 februárjában és 2008 októberében állítottak be.

 

vistapatch.jpg


A Microsoft biztonsági közleménye alapján a 13 foltozás összesen 34 sérülékenységet javít a szoftvercég termékeiben. Közülük 8 kapott kritikus minősítést, amelyek kihasználásával a támadók átvehetik a felhasználó gépe felett az uralmat, annak tudta és beleegyezése nélkül.


A rekordszámú javítás miatt szinte az összes Windows felhasználónak érdemes lesz a Windows Update-en keresztül érkező frissítésekre figyelnie, mivel a 13 sérülékenységből 12 érinti az operációs rendszereket. Sőt a még hivatalosan meg sem jelent Windows 7 és a Windows Server 2008 R2 is kap egy-egy kritikus sérülékenységet orvosló javítást. Mellettük a Windows 2000, az XP, a Vista, a Windows Server 2003 és 2008, az Internet Explorer 6-os verziószám feletti böngészői, az Outlook XP, 2003 és 2007-es verziói, az SQL Server 2000 és 2005, valamint a Silverlight 2 és a Forefront Client Security 1.0 is kritikus foltozást kap.


Habár a Microsoft előzetesen nem szokta nagydobra verni, hogy pontosan milyen sérülékenységet fog orvosolni, jelen esetben Jerry Bryant, a szoftvercég vezető biztonsági menedzsere kivételt tett. Blogbejegyzése szerint két várt frissítés is szerepel a csomagban: a hálózati nyomtató- és fájlmegosztásokért felelős Server Message Block (SMB) és az Internet Information Services (ISS) FTP moduljának javítása.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.