Hirdetés
. Hirdetés

Remek negyedévet zárt az ARM

|

A brit chipdizájner a kedvezőtlen gazdasági környezet és az erősödő konkurencia ellenére is remekül teljesít. A második negyedév eladásai minden várakozást felülmúltak.

Hirdetés

Warren East, az ARM vezérigazgatója
Warren East, az ARM vezérigazgatója

Az ARM szerdán adta ki az idei év második negyedévére vonatkozó gyorsjelentését. A cég pénzügyi eredménye az ARM-processzort használó okostelefonok és táblagépek iránti kereslet ugrásszerű növekedésének köszönhetően, a kedvezőtlen makrogazdasági körülmények és a konkurens nagyvállalatok nyomulása ellenére is messze felülmúlta az elemzői várakozásokat.

A gyártó 135,5 millió fontos bevételt és 66,5 millió fontos (részvényenként 3,5 penny-s) nyereséget jelentett. Nettó profitja a tavalyi 26,6 millióról 48 százalékkal 39,4 millió fontra nőtt. Az elemzők korábban a kedvezőtlen makrogazdasági körülmények miatt jóval gyengébb eredményekkel számoltak. A cég részvényenként 1,6 penny évközi osztalékot fizet a részvényeseinek.

„Az ARM licencdíjakból származó bevételei továbbra is felülmúlják a teljes félvezetőipar teljesítményét. Ügyfeleink tovább növelték a meglévő piacokon szerzett részesedésüket és olyan új termékeket mutattak be, amelyek révén új országokba is eljutott az ARM technológiája” - írta közleményében Warren East vezérigazgató.

Az ARM egyelőre sokkal jobban szerepel, mint legnagyobb piaci versenytársai. Az Intel július 17-én kiadott pénzügyi jelentésében csökkenő nyereségről számolt be, és az AMD-hez hasonlóan, mérsékelte éves előrejelzését.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.