Hirdetés
. Hirdetés

Részletek a Microsoft Windows Live platformról

|

A Microsoft betekintést engedett a Live webes szolgáltatásokat illető terveibe, melyeknek legfontosabb eleme a külső fejlesztők bevonása lesz.

Hirdetés

A TechEd konferencián néhány vezető felvázolta a vállalat által felépíteni kívánt technológiai infrastruktúrát. Részleteket közöltek az üzleti modellről, és a hirdetési megoldásokról. "A Windows Live szolgáltatások egy olyan platform részei, amely célja az ügyfelekkel és vásárlókkal kialakítható kapcsolat elmélyítése." - mondta George Moore, a Windows Live Fejlesztői Platform menedzsere.

Elárulta továbbá, hogy jelenleg a Microsoft által üzemeltetett Hotmail levelezőrendszer 240 milliió felhasználóval büszkélkedhet, az MSN Messengert pedig 230 millióan használják rendszeresen. A legfőbb feladat most olyan szolgáltatások kiépítése, amelyek lehetővé teszik ezen felhasználói rétegek elérését. Véleménye szerint minél több Live szolgáltatást indítanak, az azokból befolyó hirdetési bevételek segítségével lehetővé válik azok továbbfejlesztése az igények kialakulásával párhuzamosan.

Mindehhez külső fejlesztők segítségét vennék igénybe. Gyakorlatilag tehát partnertoborzást indított a Microsoft a Live szolgáltatások köré. Az így szerzett segítők lehetnek magánszemélyek vagy akár cégek is. A Microsoft azt reméli, hogy a külső weboldalak forgalma is megnövekedhet ezáltal.

Jelenleg a legtöbb fejlesztés alatt álló Live szolgáltatás elérhető a fejlesztők számára is úgynevezet API-kon (application programmer interface) keresztül, s ezek száma a jövőben folyamatosan emelkedik majd.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.