Hirdetés
. Hirdetés

RIM: az Apple félrevezető adatokat közölt

|

Jim Balsillie az Apple vezérigazgatójának hétfői, a cég üzleti eredményeit bemutató sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva azt mondta, Steve Jobs és munkatársai ?kommunikációs torzítómezőt? hoztak létre.

Hirdetés

A Research In Motion (RIM) társ-vezérigazgatója, Jim Balsillie szerint az Apple féligazságokat terjeszt a vállalat üzleti eredményeivel és piaci pozíciójával kapcsolatban. Jobsék kommunikációs ?torzítómezőt" hoztak létre; hamarosan az Apple rajongók is ráunnak majd a ?történeteikre" - hangoztatta a menedzser.

Balsillie Steve Jobsnak, az Apple vezérigazgatójának hétfői, a gyártó negyedéves üzleti eredményeit taglaló sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagált ilyen keresetlen módon. Az eseményen Jobs élesen bírálta cége piaci versenytársait, köztük az Androidot futtató mobiltelefonok gyártóit és a RIM-et, és azon volt, hogy relativizálja a konkurenseik által piacra dobott, az iPad-hoz hasonló, ám kisebb kijelzővel felszerelt táblagépek jelentette ?fenyegetést".

Balsillie vitatta a Jobs által bemutatott eredményeket, és hangoztatta: a felhasználók és a fejlesztők egyaránt szívesen vennék egy új, az Apple-énál nyitottabb platform megjelenését. Jobs a sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az Apple 14,1 millió iPhone-t adott el a legutóbbi, szeptember 25-vel zárult üzleti negyedévben - amivel lényegesen túlszárnyalta a RIM eredményét az okostelefon-piacon (a cég 12,1 millió Blackberry-t adott el augusztus végéig).

?Az Apple azzal, hogy összehasonlította a saját, szeptember végéig tartó negyedévének eredményeit a RIM augusztus végéig tartó üzleti időszakának mutatóival, jelentős csúsztatást követett el, mert nem vette figyelembe, hogy a vállalati kereslet szeptemberben hagyományosan erősebb, mint a nyári hónapokban - írta kapcsolódó blogbejegyzésében Balsillie. A menedzser az eladási mutatókat is vitatta, szerinte az Apple az előző negyed során megkötött beszállítói szerződések késedelmes teljesítése révén érte el ezt az impozáns eredményt.

A kiszállításokkal kapcsolatos mutatókat vizsgálva, igen valószínűnek tűnik, hogy éves összevetésben a RIM idén is megőrzi vezető pozícióját az okostelefonok piacán. Ám a szakértők egyetértenek abban, hogy az Apple közvetlenül legnagyobb konkurense sarkában liheg - ami, figyelembe véve, hogy alig három évvel ezelőtt mutatták be az iPhone-t, kimondottan figyelemre méltó eredménynek számít.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.