Hirdetés
. Hirdetés

RIP Macintosh: 1984–2018

|

Az Apple az asztali rendszerek helyett egyre inkább a mobilok felé fordul.

Hirdetés

Hirdetés

Az Apple az idei fejlesztői világkonferenciáján, a WWDC-n egyetlen új Mac modellt se jelentett be.

Igaz, hogy nem cáfolták a pletykát, miszerint az iOS és a macOS operációs rendszerek összeolvasztására készülnek, de maga a Mac termékcsalád évek óta egyetlen valódi innovációval sem bővült azóta, hogy Tim Cook átvette a cég irányítását.

Nem nehéz rájönni, hogy miért. A 2017-es forgalomban 25,8 milliárd jött be a Mac eladásokból, míg az iPhone-ok 141,3 milliárd dollárt hoztak. Ilyen körülmények között érhető, ha a mérleg nyelve a jövő megtervezésekor is a mobil eszközök felé billen, és a Mac fejlesztése helyett inkább a következő iPhone-ok felturbózására költik a pénzt.

Természetesen nem csak a Mac, hanem minden asztali rendszer eladásai csökkennek: 2015-ben például 1,4 milliárd mobilt adtak el a világban, és csak 289 millió PC-t.

Ugyanakkor a Macek idáig az Apple emblematikus termékei voltak: bennük testesült meg az a minőség- és felhasználó központú szemlélet, amit Jobs honosított meg a cégnél.

Ha eltűnnek a termékpalettáról, az Apple sem lesz már az, ami volt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.