Hirdetés
. Hirdetés

Roaming: szabad szolgáltató-választás

|

Az Európai Bizottság javaslatai szerint szabadon választhatunk majd roamning szolgáltatót, anélkül, hogy telefonszámot vagy SIM kártyát kellene cserélni.

Hirdetés

Roaming
Roaming
Az Európai Bizottság frissen ismertetett javaslata szerint külföldi nyaraláskor szabadon megválaszthatjuk és szerződést köthetünk egy helyi szolgáltatóval a roaming szolgáltatás biztosítására. A telefonszám és a régi SIM kártya is maradna, és ezáltal az alacsony roaming tarifák is biztosítva lennének. Hiszen az alternatív szolgáltatók - melyek nyilván alacsonyabb árakkal versenyeznének - is képbe tudnak így lépni.

A szabályozásra Neelie Kroes biztos szerint azért van szükség, mert a piaci szereplők nem tesznek meg mindent a roaming díjak csökkentésére. A magas árak miatt a külföldre utazók 72 százaléka korlátozza a roaming hívásokat, adatforgalmat.

Az új szabályok 2014 júliusától lépnének életbe - már ha azokat az Európai Tanács és Európai Parlament is elfogadja. A bizottság végső célja teljesen eltörölni a roaming fogalmát és nullára csökkenteni az otthon és külföldön fizetendő díjak közötti különbséget.

Az árak idén nyáron is csökkentek, a legfrissebb szabályozás szerint július elsejétől már kevesebbet kell fizetni a roaming hívásokért és adatforgalomért.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.