Hirdetés
. Hirdetés

Robban a tablet piac

|

Az Apple iPadját az Amazon rekordolcsó táblagépe szorongathatja meg. Utóbbinak is akadt azonban kihívója - még olcsóbbá válhatnak a tabletek?

Hirdetés

nook color tablet
nook color tablet

Előreláthatólag november hetedikén jelenti be az amerikai könyvkereskedelmi lánc, a Barnes & Noble megújult elektronikuskönyv-olvasóját, az új Nook Colort. Ezzel a nagyjából egy éve debütált hét colos elődöt váltja le a vállalat. Azonban hiába ütemezték be időben a megjelenést, könnyen kudarcba fulladhat, „köszönhetően" az Amazon Kindle Fire termékének. A kereskedővállalat saját tablete 200 dolláros alatti árcímkével csábíthatja a vásárlókat, jelentősen aláígérve az Apple iPadjának (igaz, funkcionalitás tekintetében is korlátozottabb az Amazon készüléke).

Ahhoz tehát, hogy sikeres legyen az új készülék, több területen is komoly előrelépést kell felmutatnia. Egyrészt a kezelhetősége, a „felhasználói élménye" gördülékeny kell, hogy legyen. Ha nehézkes használni, akadozik a vezérlése, eleve kudarcra lesz ítélve. E téren az eredeti Nook Color bizony kihívásokkal küszködött, így tehát a Barnes & Noble-nek változtatásokat kellett eszközölnie a kezelőfelületen.

Emellett kell valamit kezdenie az Amazon Prime Instant Videos szolgáltatásával is, utóbbi kényelmes filmnézést tesz lehetővé a Kindle Fire-ön. Ha Barnes & Noble képes megállapodni például a Netflixszel (amely jóval népszerűbb az Amazon kínálta videonézési lehetőségnél) streaming tartalmak megjelenítéséről, akkor ezzel frappáns választ adhat a kihívásra. Ezenfelül erősíteni kell az alkalmazások tekintetében is, hiszen az Amazon Appstore for Android megoldása jelenleg gazdagabb kínálattal bír, mint amit a Nook Colorhoz készített programok kínálnak.

A döntő tényező azonban mégis az ár lehet. A HP Touchpad táblagépe a kutyának sem kellett 500 dollárért, ám amikor végkiárusítást tartott belőle az amerikai vállalat, és 100 dollárért meg lehetett venni egy példányt, akkor néhány nap alatt elkapkodták a több százezres készleteket (nem meglepő, hogy a HP már új modellel is előrukkolt). Ez azt jelenti, hogy az Amazon Kindle Fire-ének árszintje (199 dollár) közelébe kell pozícionálni az új Nook Colort, vagy méretet kell váltani: a hét colos kijelzőátlóról a „nagyok ligájába" igazolni, és 10 colos méretet kínálni.

Jövőhéten meglátjuk, merre mozdul a tablet piac. Illetve félhivatalos információk már kiszivárogtak; eszerint a régi változat ára 199, az új modellé 249 dollár lesz. 16 GB belső memória, vékonyabb kialakítás, Wi-Fi csatlakozás és 7 colos kialakítás jellemzi - már ha hinni lehet az értesüléseknek.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.