Hirdetés
. Hirdetés

Robotol a Microsoft

|

A Microsoft hamarosan leleplezi első, robotok számára készített, Windows alapú kereskedelmi operációs rendszerét.

Hirdetés

A Microsoft új technológiája a Robotics Studio egy Windows alapú platform, mely relatív egyszerűvé teszi a robotok programozását - legyen szó valódiakról, vagy szimuláltakról. A rendszer kompatibilis számos hardverrel, mint például az iRobot Roomba robotporszívóival, vagy a LEGO Mindstorms NXT TriBotjával is. Hobbisták és kutatók számára a Robotics Studio ingyenes, de azon cégeknek, melyek profitot remélnek a használatából, regisztrálniuk kell a kereskedelmi változatra, mely 399 amerikai dollárba kerül.

A Microsoft még júniusban tett elérhetővé egy szabadon letölthető előzetest a programból és új csoportot állított fel a területen végzendő kutatásokhoz. Ugyanekkor a Carnegie Mellon egyetemen elkezdett finanszírozni egy kutató labort, melyet Center for Innovative Robotics (kb. Központ az Innovatív Robotikáért) névre kereszteltek. A Robotics Center előzetesét több mint 100 000 példányban töltötték le június óta.

Hogy a redmondiak komolyan veszik a ma még gyerekcipőben járó robotikát, mi sem bizonyítja jobban, hogy egy olyan partnerprogram beindítását tervezik, mely arra bátorítja a szoftver és eszköz gyártókat, hogy támogassák technológiájukat. Már most több mint 30 cég csatlakozott a támogatók táborához. A Microsoft úgy nyilatkozott, hogy szponzorálni fogja a RoboCup 2007-et, egy nemzetközi robotikai versenyt, melyet júliusban rendeznek majd a Georgia Institute of Technology-ban, Atlantában. A vállalat tervei szerint úgy kövezi ki az utat a robotipar számára, hogy központi szerepet vállal a fejlesztésben.



A PCNEWS.TV összeállítása a Robotics Studio-ról, melyben Bill Gates is megszólal



Microsoft Robotics Studio szimuláció: Kondo KHR-1
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.