Hirdetés
. Hirdetés

Rugalmas adatközpont előregyártott modulokkal

|

15 előregyártott adatközponti modult és a hozzájuk kapcsolódó 14 adatközponti referenciatervet mutatott be a Schneider Electric.

Hirdetés

Az Uptime Institute kutatóintézet Tier II és Tier III követelményeinek megfelelő részletes tervek 250kW-tól 2MW-ig skálázható adatközpontok kialakítását mutatják be, melyek könnyen telepíthető és kiszámítható adatközponti megoldást kínálnak az IT, az energiaellátás továbbá a hűtés számára. Ezen felül a modulok kategóriájuk legjobb infrastruktúra elemeit integrálják a StruxureWareT adatközponti infrastruktúra menedzsment (DCIM) szoftverrel. Az előregyártott modulok kapacitása 90kW-tól 1,2MW-ig terjed és a végfelhasználói igényeknek megfelelően testre szabhatók.

Hirdetés

Az üzleti környezet manapság megköveteli az adatközpontoktól a kapacitás egyre nagyobb rugalmasságát, a megnövelt skálázhatóságot és a telepítés gyorsaságát, így az üzemeltetők számára egyre vonzóbb megoldássá válik a moduláris bővíthetőség.

"A Schneider Electric előregyártott adatközponti referenciatervei támogatják a felgyorsult üzletmenetet: az iparágban elsőként kínálnak megoldásgyűjteményt az informatikai vezetők számára, hogy optimalizálhassák az installációs időt, az informatikai teljesítményt, a költséghatékonyságot, a könnyű bővíthetőséget és a rendelkezésre állást. Továbbá az előregyártásból kifolyólag az építési folyamatok sokkal kiszámíthatóbbak, hiszen nagyrészt a gyárban történik a kivitelezés, nem pedig az adott helyszínen" - mondta Kevin Brown, a Schneider Electric adatközponti stratégiájáért és globális termékkínálatáért felelős alelnöke.

 

Az előregyártott adatközponti modulok legfontosabb tulajdonságai:
- Gyors telepítés: az előregyártott modulokat szállítás előtt konfigurálják és tesztelik az egyszerű telepíthetőség érdekében. A szállítási határidő 12-16 hét a rendszer komplexitásának függvényében. A helyszín előkészítésének és a moduláris megközelítésnek köszönhetően a helyszíni munka és annak ideje minimalizálható.

- Rugalmasság és skálázhatóság: a modulok testre szabhatók és konfigurálhatók, továbbá a felhasználói igényekhez igazított kialakításban kerülnek telepítésre. Alkalmazásukkal csökkenthetők a kiadások, mivel elkerülhetők a komplex új beruházások vagy a meglévő épületek költséges felújítása.

- Kiszámíthatóság: az előregyártás és a gyári tesztelés révén egyrészt csökken az emberi tényezőkből fakadó hibák száma és a helyszíni kivitelezés kockázata, másrészről javul a hatékonyság, a biztonság és a rendszer szabványossága. A tervezés és a gyártás szorosan összefonódik, így a bizonytalansági tényezők csökkenésével kiszámíthatóbbá válik az adatközponti infrastruktúra működése.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.