Hirdetés
. Hirdetés

Samsung notesz merevlemez nélkül

|

A Q1P SSD típusjelzésű noteszgépet azoknak a felhasználóknak ajánlják akik, a megszokottnál gyorsabban akarnak hozzáférni az adataikhoz.

Hirdetés

Január elején muttata be a Samsung Electronics Ultramobile noteszgépcsaládjának a legújabb tagját, amely nem tartalmaz merevlemezmeghajtót - az adatok hosszútávú tárolását egy 32 GB kapacitású flashmemória-tömb (SSD - Solid State Disk) végzi. A Q1P SSD típusjelzésű noteszgépet azoknak a felhasználóknak ajánlják akik a megszokottnál gyorsabban akarnak hozzáférni az adataikhoz.

A Q1P SSD operációs rendszer betöltési ideje 25-50 százalékkal rövödebb, mint a merevlemezzel felszerelt hasonló paraméterű modelleké. Az adatok olvasási sebessége 300-szor gyorsabb, vagyis másodpercenként 53 megabájt, az írás sebessége 28 MB/s, azaz 150-szer gyorsabb, mint a hagyományos merevlemezeké. A Samsung állítása szerint az SSD-vel szerelt gép kétszer jobban bírja az ütődéseket és a rázkódást, mint a merezlemezzel szerelt Ultramobile noteszek.

Az SSD-vel ellátott típus Q1P típus 700 dollárral drágább, mint a merevlemezes változat, 1999 dollárba kerül. Mint a típusjelzés is mutatja, a gép az Intel 1 GHZ-es Pentium M processzorával dolgozik, és 1 GB DDR2 memóriával rendelkezik; az akkumulátorról való működési ideje legalább 3 óra.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.