Hirdetés
. Hirdetés

Samsung SGH-U600: ultravékony telefon

|

Nem vagyok oda az ázsiai telefonokért, de az egyszerű készülékekben mindig akad valami szeretnivaló. Időnként még a Pannon és a Vodafone logója is megfér rajtuk egymás mellett.

Hirdetés

Szétcsúsztatható telefonról van szó, a készülék nagyon vékony, és nagyon nagy a kijelzője. Az EDGE-es készülék a műszaki adatok szerint csupán 10,9 milliméter széles, így az ázsiaiak miniatürizálásból ismét jelesre vizsgáztak. A felső, kicsúsztatható telefonrészt az óriási kijelző uralja, két hagyományos és két, érintésre érzékeny gomb is helyet kapott rajta. A tükrös kijelzőn minden ujjlenyomat meglátszik, de vélhetően mellékelnek törlőkendőt (a marketinges csomagban ilyesmi nem érkezett). A kijelző aktív mérete 4,5×3,4 centiméter.

A kijelző alól csúsztatható ki a billentyűzet, a gombokat egybefüggő lap borítja. A gombok könnyen kezelhetőek nagyobb kézzel is, nehezen lehet mellényomni. A telefon belső memóriája 80 megabájt, de mikroSD kártyával bővíthető (hogy maximum mekkorával, arról nincs adat). A mikroSD kártya nyílása a telefon jobboldalán, alul található, felette van a fényképezőgép gombja - ázsiai szokás szerint, ha ezt megnyomjuk, nem indul el a fényképező szoftvere, ám ha az alkalmazást külön elindítottuk, akkor ezt használhatjuk expozíciós gombként. Baloldalt található a töltő és headset csatlakozása, illetve a hangerő-szabályozó gombok.

samsungultra.jpg

A telefon magától a Samsung PR ügynökségétől érkezett tesztre. Ezért is meglepő, hogy úgy tűnik, egy Pannontól vásárolt és függetlenített készülékkel állunk szemben: bekapcsoláskor az üdvözlő animáción a Pannon kék logója forog, és háttérképként is a logó jelenik meg. Felette pedig a Vodafone felirat - ami így kicsit vicces.


A telefon be- és kikapcsolása a fura logókkal

Bekapcsoláskor a telefon végigvisz a beállítási lehetőségeken: az első képernyőn választjuk ki a használandó nyelvet, majd a főmenü stílusát - ikonos vagy listás menü -, a menü színét - fehér vagy fekete -, a pontos időt és azután időformátumot, majd a csengőhangot. A képernyő tetején egy kis állapotjelző vonal mutatja, hogy épp mennyit végeztünk el a beállításokból - ezt egyébként két-három percnél többet nem vesz igénybe, és bármikor ki lehet belőle lépni.

A menü is tipikusan ázsiai, a gombok segítségével beírt számok óriásiak, szépen színesek. A gyártók nem fukarkodtak a kamerával, egy 3,2 megapixeles változatot építettek a telefonba. A vele készíthető kép maximális felbontása 2048×1536 pixel, a videó maximális méretei pedig 352×288 pixel. Videókból a normál mellett negatív, szépia, antik, holdfényes és ködös felvétel készíthető - ezek az alábbi YouTube-os felvételeken meg is tekinthetők. A készülék Mp4 formátumban ment, egy 31 másodperces normál felvétel mérete 2,2 megabájt. (A maximális méretű normál fotó 612 kilobájtos.)

A Sansung SGH-U600-assal készített videók

Egy gyorsbillentyűt is hozzáadhatunk a videofelvétel elindításához, ami a menüben való navigálás és keresés helyett igen hasznosnak bizonyulhat.

Egy jópofa alkalmazást találtunk a telefonban, ami a Képbélyeg nevet viseli. Funkciója, hogy egy megadott vagy épp frissen elkészített fotó alapján piros vonalakból álló rajzolt képet készít - ezt azután el is tudjuk küldeni, akinek csak akarjuk. A Java világ menüpontban hat saját játékot találunk, köztük van a Tetris, a Las Vegas Mini Golf, a Midnight Pool, az Asphalt Urban - ez a négy csak demó, a Time Rider II és a Boby Carrot viszont már teljes értékű játékok.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.