Hirdetés
. Hirdetés

SAP: lesz még felvásárlás

|

Egy nappal a Business Objects megvásárlásának bejelentése után az SAP jelezte: további akvizíciók is lehetségesek.

Hirdetés

Az SAP vasárnap közölte, hogy vételi ajánlatot tesz a Business Objectsre 4,8 milliárd euró értékben. Hétfőn Henning Kagermann, a német vállalat vezérigazgatója a tranzakcióról úgy nyilatkozott, hogy az SAP "meg fogja mutatni, képes nagyobb akvizíciókra is". A Financial Times szerint a befektetők nem repesnek az örömtől, hiszen Kagermann évekig hangoztatta: az SAP üzletpolitikája azért jobb, mint a rivális Oracle-é, mert az organikus növekedésre helyezi a hangsúlyt, és nem az akvizíciókon keresztüli gyarapodásra.

Idén tavasszal az Oracle 2,3 milliárd euró értékben vásárolta meg a Business Objects (BO) konkurens vállalatát, a Hyperiont. Kagermann most úgy nyilatkozott, hogy a BO megvásárlására nem azért kerül sor, hogy visszavágjanak az Oracle-nek, továbbá az új akvizíció nem jelent eltérést a 2003-ban lefektetett stratégiától. Az SAP már "elvégezte a házi feladatát" két fő üzletágában, amelyek továbbra is organikusan növekednek, most pedig a vállalat a végfelhasználók igényeire koncentrál. Ehhez kell a BO - mondta a vezérigazgató.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.